Končana saga med Barço in Neymarjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometni velikan iz španske La Lige in brazilski zvezdnik sta zgladila nesoglasja.
Oglej si celoten članek

Katalonski nogometni velikan, Barcelona, je sklenil zunajsodno poravnavo z Brazilcem Neymarjem, ki bo končal sodni pregon ter umaknil vse terjatve proti nekdanjim delodajalcem, so tiskovne agencije povzele informacije iz Barcelone. Predstavniki "blaugrane" so sporočili, da so dogovor sklenili v prijateljskem duhu.

Po več letih sta Barcelona in Neymar, ki je dres španskega kluba nosil od 2013 do 2017, rešila pravna nesoglasja. Brazilec je poleti leta 2017 ob aktivaciji odkupne klavzule zapustil Barcelono ter prestopil k Francozom v Paris Saint-Germain.

Neymar je bil ves čas prepričan, da mu pripada premija za petletno podaljšanje pogodbe z Barço, o čemer se je s klubom dogovoril oktobra 2016, torej deset mesecev pred prestopom. Odškodnino pa so od igralca zahtevali tudi vodilni možje Barcelone. Neymar je od Kataloncev skupno terjal 43,6 milijona evrov za neizplačane bonuse, tudi Barcelona je od Neymarja terjala milijone evrov.

Tržnica Aktualni prvaki z odmevno okrepitvijo

Špansko sodišče je junija lani presenetljivo presodilo v prid Barcelone, češ da nogometnemu klubu ne bo treba plačati bonusa za lojalnost v višini 43,6 milijona evrov, kar je zahteval zvezdnik. Namesto tega je sodišče Brazilcu naložilo, da bo moral Barceloni plačati 6,7 milijona evrov. Neymar se je avgusta 2017 sicer za rekordnih 222 milijonov preselil k PSG.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.