Končni izid v skladu s pričakovanji

Foto: EPA
Foto: EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 9. krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti madžarskemu Picku iz Szegeda z 22:27 (10:15).
Oglej si celoten članek

Celjska ekipa je po dveh neodločenih izidih z beloruskim Meškovom iz Bresta pričakovano klonila na Madžarskem. Mednarodno pisana zasedba iz Szegeda, kjer igrajo tudi Slovenci Staš Skube, Matej Gaber in Mario Šoštarič, ji je prizadejala drugi letošnji poraz v ligi prvakov, skupno pa petega v sezoni. Pred tem je izgubila proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein Neckar-Löwnu in poljskim Kielcam. Slovenski prvak bo ligo prvakov prezimil na šestem mestu in s petimi točkami v skupini B, eno točko manj imata švedski Kristianstad in hrvaški Zagreb.

Sijajnemu začetku sledila kriza

Izbranci Branka Tamšeta so sijajno odprli dvoboj v Szegedu in v odsotnosti svojega udarnega moža Blaža Janca, ki je zavoljo bolezni ostal v mestu ob Savinji, v četrti minuti povedli s 3:1. Z dobro obrambo in preudarno igro v napadu so gostiteljem tudi v nadaljevanju povzročali manjše glavobole in v 13. minuti znova povedli za dva gola (8:6), nato pa so svoje vrste strnili tudi gostitelji in jih tri minute kasneje prvič na dvoboju pahnili v zaostanek (8:9).

Krizi celjskih rokometašev ni bilo videti konca, kar sedem minut dolg strelski post so madžarski podprvaki s pridom izkoristili in jim ušli za štiri gole (8:12), apatije gostov pa ni prekinila niti Tamšetova minuta odmora v 20. minuti. Slovenskim prvakom je največ sivih las povzročil visokorasli Šved Jonas Källman, Celjani tudi na veliko bolj zavzeto obrambo gostiteljev niso imeli ustreznih odgovorov, v 24. minuti so prvič zaostali za pet golov (9:14). Pred še večjo zadrego jih je reševal vratar Ivan Gajić, ki je nanizal nekaj sijajnih obramb, med drugim ubranil tudi dve sedemmetrovki, v nadaljevanju pa še dodatni dve.

Na odmor s petimi goli zaostanka

Celjani so se na veliki odmor odpravili z zaostankom petih golov (10:15). V začetku drugega polčasa, ki je bil preslikava prvega, so izkoristili nekoliko ležerno predstavo gostiteljev in se v 36. minuti približali na tri gole zaostanka (13:16). V celjskih vratih je še naprej blestel Gajić, slabšo predstavo pa so prikazali njegovi soigralci v polju. V nadaljevanju so se resda trudili po svojih najboljših močeh, a Madžari so uveljavili vse svoje prednosti in jim v 50. minuti ušli na šest golov (19:25). Po tem zaostanku je bilo jasno, da bosta točki ostali v Szegedu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Luka Žvižej s sedmimi in Borut Mačkovšek s petimi goli.

Liga prvakov, 9. krog:

Pick Szeged : Celje Pivovarna Laško 27:22 (15:10)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:46 4. December 2016.

    Enostavno, letos nismo konkurenčni. Ni prave igre, vse preveč napak.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.