Končno premagan tudi Johannes Boe, Slovenci v prvi deseterici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Francozi zmagovalci štafetne tekme, Slovenci deveti.
Oglej si celoten članek

Francoska moška biatlonska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Oberhofu osvojila zlato medaljo na ekipni tekmi 4 x 7,5 km. Na drugem mestu so končali Norvežani (+38,8 sekunde), tretji so bili Švedi (+1:39,9). Slovenija je v postavi Alex Cisar, Miha Dovžan, Jakov Fak in Toni Vidmar zasedla deveto mesto z zaostankom 4:48,7.

Biatlonce je danes na SP čakala še zahtevna štafetna preizkušnja. Na uvodni moški tekmi so imeli tekmovalci namreč kar nekaj težav z vremenom. Predvsem so bili moteči nenadni sunki vetra in rahel dež. Posledično je dolgo kazalo na nekaj presenetljivih uvrstitev. Za najvišja mesta so se med drugimi dolgo borili tudi Čehi in Švicarji, ki pa so na koncu popustili.

Francozi v postavi Antonin Guigonnat, Fabien Claude, Emilien Jacquelin in Quentin Fillon Maillet so bili skozi celotno preizkušnjo pri vrhu. Fillon Maillet je kot zadnji zadržal lepo prednost pred Norveško, ki je pred tem na začetku tekme v težkih razmerah zapravila možnost za zlato odličje.

Norvežan Johannes Thinges Boe, ki je v zadnjem krogu lovil Francoza, je tako prišel do šeste medalje na tem SP, a je prvič ostal brez najžlahtnejšega odličja. Češki reprezentanci (+2:04,2) na koncu ni uspel preboj na oder za zmagovalce in je končala na četrtem mestu pred Nemci (+3:51,8).

Foto: Profimedia SP v biatlonu

Za Slovence je prvi teren preizkusil mladi Cisar, ki je dobro držal stik z najboljšimi. Štafeto je predal na devetem mestu s 47 sekundami zaostanka za vodilno Francijo. Dovžan je nato moral teči dva kazenska kroga, kar je pomenilo, da so Slovenci po drugi menjavi oziroma polovici tekme zasedali 15. mesto z 2:41,9 zaostanka.

Fak je nato Slovenijo vrnil med prvo deseterico. Kljub popravam mu kazenskega kroga ni bilo treba odteči in je v zadnji predaji za takrat vodilno Češko nekoliko zmanjšal zaostanek (2:24,2). Kot zadnji je za Slovenijo tekel Vidmar, ki je prav tako moral v kazenski krog. Na koncu se je z Romunom Raulom Florejem tik pred ciljem v teku boril za osmo mesto, a ga je ta uspešno zaprl.

Ob 15. uri se bo začela še ženska preizkušnja. Slovenija se bo predstavila z ekipo Živa Klemenčič, Lena Repinc, Anamarija Lampič in Polona Klemenčič.

Prvenstvo se bo končalo v nedeljo s tekmama s skupinskim startom. Prvič v karieri bosta na takšnem tekmovanju nastopila tudi dva mlada slovenska športnika - Polona Klemenčič in Alex Cisar.

 

* Izidi:
 1. Francija                     1:21:48,8 (1+9)
(Antonin Guigonnat, Fabien Claude, Emilien Jacquelin, Quentin Fillon Maillet)
 2. Norveška                       +  38,8 (2+14)
 (Vetle Sjaastad Christiansen, Tarjei Boe, Sturla Holm Laegreid, Johannes Thingnes Boe)
 3. Švedska                         1:39,9 (1+13)
(Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson)
 4. Češka                           2:04,2 (2+10)
 5. Nemčija                         3:51,8 (5+8)
 6. Švica                           4:08,1 (6+8)
 7. Italija                         4:22,9 (0+14)
 8. Romunija                        4:48,6 (0+13)
 9. Slovenija                       4:48,7 (3+14)
10. Finska                          5:08,8 (3+7)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.