"Konec bo McLarnove ljubezni"

Foto: Žurnal24 Button in Hamilton imata letos vsak po dve zmagi. Pred deseto dirko sezone je ra
"Samo ena mala nesreča in začelo se bo krestati med njima," o razmerju med McLarnovima dirkačema Hamiltonom in Button pove šef Red Bulla Horner. Istega mnenja sta Hill in Webber.
Oglej si celoten članek
McLaren je v Silverstonu želel nastopiti z novim zadnjim difuzorjem, a se v petek ni izkazal za dobro rešitev in so ga za zdaj opustili (mehaniki so vso noč delali na dirkalniku). Na sobotnem (tretjem) treningu sta bila Hamilton sedmi in Button šele 12. Tako kot na petkovih je v soboto prevladoval Red Bull - najhitrejši je bil Vettel, drugi pa Webber. Ferrarijev Alonso je bil z desetinko zaostanka tretji. A zares bo šlo ob 14.00 s kvalifikacijami, ki jih bomo s komentarjem v živo spremljali tudi na zurnal24.si. Vabljeni.

Angleška dirkača McLaren Mercedesa sta kot prvi in drugi v skupnem seštevku sezone 2010 pred nedeljsko dirko v Silverstonu v središču pozornosti. Za zdaj sta velika prijatelja in prava timska igralca, a vse več je takih, ki menijo, da se bo med njima že ta vikend (ko bosta oba želela zmagati pred domačimi navijači) začelo iskriti in bosta postala sovražna rivala, kot sta bila v 80. letih Ayrton Senna in Alain Prost pri McLarnu ali pa Nigel Mansell in Nelson Piquet v Williamsu. "Jenson Lewisu ne bo pustil nobene zmage. Med dvema britanskima dirkačema z mogoče najboljšim dirkalnikom, bomo imeli ta vikend zelo tesno in brezkompromisno dirko. Med njima bo začelo vreti," je pred dnevi dejal prvak iz sezone 1996, Damon Hill. "Eden je kot Senna, drugi kot Prost. Sta kot želva in zajec." Tako Hamiltona kot Buttna Hillove besede niso ganile. "Nihče ni počasen kot želva. Oba sva bila prvaka," je dejal Button in zavrnil možnost, da bi prišlo do iskrenja. "Oba sva tekmovalna in si želiva zmag, a kot prvo morava dobro delati za moštvo. Skupaj pomagava pri razvoju dirkalnika in mislim, da sva letos pri tem zelo uspešna. Imava dober odnos in prepričan sem, da se bo to tudi nadaljevalo."

Imava dober odnos in prepričan sem, da se bo to tudi nadaljevalo.
Jenson Button

Pred deseto dirko sezone je tudi Mark Webber (Red Bull) prepričan, da se McLarnova dirkača ne boste dolgo gledala tako prijateljsko. "Rivalstno znotraj ekipe je nekaj povsem običajnega. Spomnite se Piqueta in Manslla iz sredine 80. pri Williamsu. Ko se oba borita za naslov prvaka, je težko obdržati prijateljski in topel odnos. Prepričan sem, da bo tako tudi pri McLarnu. Trudita se, da ne bi dvigala prahu, a če bosta še naprej dirkala v ospredju, se bo neizogibno zgodilo." Webber že ve, potem ko sta s Sebastianom Vettlom zadela na VN Turčije. Vseeno je dejal naslednje: "Če bi se Seb utapljal v oceanu, bi skočil za njim in mu pomagal." Webbrom šef, Christian Horner, se strinja: "Kdor misli, da Lewis in Jenson nista tekmovalna in se ne bosta priganjala do limita, se moti. Neizogibno je, da bo konec njune ljubezni. Samo ena mala nesreča in začelo se bo krestati med njima. Prepričan sem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.