Konec kariere za trenutno petega na Touru

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski kolesarski veteran Joaquim Rodriguez je na prosti dan med dirko po Franciji sporočil, da se bo koncu sezone upokojil.
Oglej si celoten članek

Sedemintridesetletni Katalonec Joaquim Rodriguez je v zadnjih letih nosil dres ruske Katjuše, uveljavil pa se je kot hribolazec in specialist za enodnevne dirke.

"Rad bi končal, ko sem še visoko. O tem sem govoril lani z svojo družino. Leto 2016 je posebno leto, ker je Tour prišel v mojo Andoro. Proga na olimpijskih igrah v Riu mi zelo ustreza. Končal bom zaradi družine. Zasluži si, da sem več z njo. Vedno me je podpirala. Zdaj je čas, da jaz podpiram njo," je dejal Purito, kot kličejo Rodrigueza, trenutno petouvrščeni kolesar v skupnem seštevku Toura.

Med kariero je dvakrat zmagal na klasiki po Lombardiji in enkrat Valonsko puščico. S svetovnih prvenstev ima srebro in bron, na tritedenskih dirkah pa je štirikrat končal med najboljšimi štirimi, nikoli ni zmagal. Na dirki po Italiji 2012 in dirki po Španiji 2015 je bil drugi. Na dirki po Franciji je najvišje končal leta 2013, ko je bil tretji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.