Konec muk za Nemce

Foto: Epa bundesliga
Danes se bo po približno dvomesečni prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa vendarle nadaljevala prva od najmočnejših nogometnih lig.
Oglej si celoten članek

Čeprav bodo stadioni prazni, se navijači veselijo tekem prve in tudi druge nemške lige, v katerih je pred prekinitvijo najbolje kazalo Bayernu in Arminii Bielefeldu.

V prvi nemški ligi ima Bayern po 25 krogih na vrhu 55 točk, sledita Borussia Dortmund z 51 in Leipzig, katerega član je tudi Kevin Kampl, s 50 točkami. Hoffenheim, uradno matični klub Bravovega vratarja Domna Grila, je deveti s 35 točkami.

Trenutno je na mestih, ki vodijo v ligo prvakov, ob prvi trojici še Borussia Mönchengladbach, ki ima 49 točk, na mestih za evropsko ligo pa sta Bayer Leverkusen in Schalke. V coni izpada oziroma kvalifikacij za obstanek pa so Fortuna Düsseldorf, Werder Bremen in Paderborn.

V drugi ligi najbolje kaže Bielefeldu, ki ima po 25 krogih 51 točk, sledita Stuttgart s 45 in Hamburger SV s 44. Nürnberg Adama Gnezde Čerina je 14. z 29 točkami, Dynamo Dresden, ki je v drugem delu sezone Aluminiju posodil Luko Štora, pa je zadnji s 24 točkami in mu grozi izpad v tretjo ligo.

Vrhunec prvega kroga nadaljevanja bo današnji porurski derbi v prvi ligi med Dortmundom in Schalkejem, ki se bo začel ob 15.30. Kamplov Leipzig bo takrat gostil Freiburg. So pa ob tem navijače pozvali, naj se ne zbirajo pred stadioni, saj bi bile tekme v nasprotnem primeru lahko ustavljene.

Nemške klube bo kljub nadaljevanju prvenstva sicer prizadela finančna izguba. Nemški časnik Kicker je poročal, da bodo klubi v prvi in drugi ligi izgubili okoli 92 milijonov evrov zaradi praznih tribun. Številka pa bi bila še precej višja, če bi sezono odpovedali, saj bodo klubi zaradi nadaljevanja prvenstev vendarle upravičeni do prihodkov iz televizijskih pravic.

Gledalcem na voljo zvočna kulisa

Nemški nogometni navdušenci bodo lahko vseeno uživali v vzdušju polnih tribun, poroča Hrvaška tiskovna agencija (Hina). Navijači, ki bodo zaradi zaprtih stadionov tekme nemške bundeslige spremljali na televizijskih ekranih, bodo namreč imeli možnost preklapljati med mednarodnim tonom in posnetim vzdušjem s tekem prve in druge bundeslige.

Po navedbah Reutersa bo namreč televizijska mreža Sky, ki skrbi za prenose prve in druge nemške bundeslige, navijačem ponudila možnost izbire vzdušja.

Pri Skyju so posneli navijanje vseh klubov v prvi in drugi bundesligi ter odzive na vse mogoče sodniške odločitve ter slavje ob zadetkih. Vse skupaj bodo kot tolažbo za spremljanje nogometa v domačih dnevnih sobah ponudili pristašem klubov v obeh tekmovanjih.

Če se za to navijači ne bodo odločili, bodo slišali zgolj tisto, kar se dogaja na igrišču v interakcijah med igralci, trenerji in sodniki.

O uspešnosti projekta bodo presodili po današnjem nadaljevanju tekmovanja, ki se bo začelo s porurskim derbijem med Borussio iz Dortmunda in Schalkejem kot vrhuncem prvega kroga po dveh mesecih.

V prvi bundesligi ima sicer Bayern na vrhu lestvice štiri točke prednosti pred Dortmundom in pet pred Leipzigom, za katerega igra slovenski nogometaš Kampl. Bayern bo v nedeljo gostoval pri Unionu iz Berlina, Leipzig pa bo danes gostil ekipo Freiburga.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.