Konec niza Jesenic, zmaji na loteriji

Foto: Žurnal24 Pred 14 dnevi je Olimpija v Tivoliju Dunaj premagala po kazenskih strelih, tokra Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 V Tivoliju bo vendarle treba vključiti kamero. Druga tekma bo na sporedu danes, Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Boštjan Tacol Hannu Järvenpää in njegove varovance v četrtfinalu čaka Salzburg. (Foto: Boštjan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Boštjan Tacol Kontrec (levo) meni, da bi bila kazen ostrejša, če bi takšno dejanje storil kate Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Končan je niz petih zaporednih zmag Acroni Jesenic. V 36. kolu je bil s 4:2 boljši Gradec. Tilia Olimpija je Tivoliju z golom Žige Panceta premagala Dunaj po kazenskih strelih (po 65 minutah je bilo 3:3).
Oglej si celoten članek

Tilia Olimpija je prvo domačo tekmo v letu 2011 dobila po kazenskih strelih s 4:3 nad Dunajem. V uvodni tretjini so svojim navijačem predstavili vse za dobro hokejsko predstavo, manjkali so le goli. Ljubljančani so si pripravili vrsto priložnosti, domači napadalci pa so kar tekmovali, kdo bo zgrešil iz ugodnejšega položaja ali pa so vratarju Jürgenu Penkerju pomagali pri zbiranju obramb. Še posebej Boštjan Goličič, ki je imel dve izredni priložnosti za zadetek, a je tako v tretji kot v 15. minuti zmagal vratar gostov. Zadetek so končno dosegli v 26. minuti. V polno je zadel Tomi Mustonen, vratar Adam Hauser, ki je na začetku drugega dela zamenjal Penkerja, je namreč le odbil plošček po strelu Žige Panceta. A vse neizkoriščene priložnosti domačih so se zeleno-belim maščevale ob koncu tretjine. Dunajčani so po golu dobili krila, za razliko od domačih so bili precej bolj učinkoviti, takšno igro pa so kronali še z drugim golom ob številčni prednosti v 39. minuti.

Čeprav so domači v zadnjem delu hitro izenačili – ko so imeli igralca več na ledu, je zadel Matt Higgins – pa so pobudo prevzemali Dunajčani. Za novo vodstvo so izkoristili napako domače obrambe, ki je pozabila na Francoisa Fortierja. Igra se je pretežno odvijala pred vrati Pintariča, ki pa ni več klonil. Nevarni streli Phillipa Pinterja, Kevina Kraxnerja in Petra Casparsona so si kar sledili, vendar so gol nazadnje dali domači. Po dolgem času je strelsko sušo prekinil Boštjan Goličič, izid 3:3 pa je kljub pritisku Dunaja ostal do konca rednega dela. Podaljšek je prinesel veliko priložnost najprej Pinterju, nato pa še Petru Šachlu na domači strani. Ob koncu so imeli gostje še igralca več, nekajkrat je bilo zelo vroče pred vrati Olimpije, ki pa se je rešila v kazenske strele. Pri teh pa so nato Ljubljančani dobili še drugo točko: edini strelec je bil kapetan Žiga Pance in potrdil težko prigarano zmago.

Konec niza Jesenic
Acroni Jesenice so doživele prvi poraz v tem letu. V 36. krogu so Gorenjci dvakrat vodili, a se jim je na koncu maščevala neučinkovitost z igralcem več v zadnji tretjini tekme. Začeli so dobro. V četrti minuti je Robert Sabolič hitro pridrsal v napadalno tretjino in s pravo bombo zatresel mrežo Fabiana Weinhandla. Po močnem strelu Roberta Lembacherja se je plošček od ograde odbil nazaj pred vrata Fikrta, kjer jo je osamljeni Peter Lenes le še potisnil v gol (1:1). V zadnji minuti prve tretjine je Jason Beckett ustrelil iz prve, Jure Dolinšek pa je pred vrati ploščku spremenil smer in ga potisnil v mrežo (2:1). Domači so v drugi tretjini vse moči usmerili v napad. Fikrt je zaustavil poskus Nicka Kuiperja iz neposredne bližine. Štajerci so izenačili v 33. minuti, ko je številčno premoč ob izključitvi Ermana izkoristil Yannik Tremblay. Takoj zatem je imel Brett Lysak priložnost za novo vodstvo, Weinhandl pa se ni dal. Po kombinaciji s Tičarjem in Saboličem je Žiga Jeglič zadel prečko.

Liga Ebel, lestvica:
1. KAC 50 točk
2. Salzburg 48
3. Vienna 45
4. VSV Beljak 44
5. Graz 40
6. Olimpija 37
7. Linz 37
8. Medveščak 34
9. A. Jesenice 31
10. Sapa Fehervar 28

Avstrijski vratar je bil v zadnji tretjini uspešen po poskusu Klemna Pretnarja. Fikrt se je izkazal po strelu Stefana Herzoga. Domači so v 47. minuti dosegli gol, ki ga je glavni sodnik priznal po videoposnetku. Drugič na tekmi je zadel branilec Tremblay. Weinhandl je nato obranil strela Lysaka in Marca Cavosieja ob jeseniški prednosti igralca več. Toni Dahlman je zatresel domačo mrežo v 55. minuti, a tik po sodniškem žvižgu. Slabi dve minuti pred koncem je Fikrt prepustil mesto šestemu igralcu v polju. Herzog je proti praznim vratom pobegnil v protinapad, nepravilno ga je zaustavil Pretnar. Glavni sodnik je upravičeno dosodil tehnični gol in zmagovalec je bil odločen.

Liga Ebel, 36. kolo:

Tilia Olimpija : Vienna Capitals 4:3 (po kazenskih strelih)
Mustonen (31), Higgins (41), B. Goličič (56); Rodman (39), Fortier (36, 44) - Ž. Pance (kazenski strel)

Graz 99ers : Acroni Jesenice 4:2
Lenes (15), Trembley (33, 47), Herzog (60); Sabolič (4), Dolinšek (20)

Medveščak Zagreb : KAC Celovec 4:0

Red Bull Salzburg : SAPA Fehervar 4:1

Liwest Linz : VSV Beljak 3:2 (po kazenskih strelih)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.