Konec niza, Olimpija visoko zmagala v gosteh

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Cedevita Olimpija dosegla prvo zmago v evropskem pokalu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli prvo zmago v tej sezoni evropskega pokala. Na gostovanju v Hamburgu so slavili s 114:83 (28:22, 52:45, 83:62).

Ljubljančani so s tem prekinili niz 20 porazov v evropskem pokalu - pred tem so nazadnje zmagali 1. februarja 2023 - in se izognili neslavnemu rekordu, da bi postali prva ekipa v zadnjih treh sezonah brez zmage v predtekmovanju.

Do konca evropske sezone imajo še dve tekmi. Naslednjo sredo bo v Ljubljani gostovala močna zasedba iz Londona, 7. februarja pa jih v gosteh čaka Pariz, ki je v tej sezoni izgubil le eno tekmo.

Cedevita Olimpija je več kot zasluženo prišla do prvih točk. Vodila je večji del srečanja, že v prvi četrtini si je priigrala dvomestno prednost, zmagovalec pa je bil dokončno odločen sredi drugega dela oziroma na začetku zadnje četrtine, ko je semafor v Hamburgu kazal rezultat 90:62.

Ljubljančani so koncu zabeležili celo tretji najboljši točkovni izkupiček sezone v evropskem pokalu - 120 točk sta dosegla Cluj po podaljšku in Pariz, 118 pa jih je zbral Hapoel - ter svojega najvišjega v sezoni v vseh tekmovanjih. Izboljšali so 106 točk iz zadnje tekme v ligi Aba proti Igokeji.

Pri Cedeviti Olimpiji se je med strelce vpisalo vseh dvanajst igralcev. Največ točk so dosegli Jaka Blažič (24 točk, met 10:16, indeks 31), Justin Cobbs (16 točk, 8 podaj, indeks 26) in DJ Stewart (15 točk).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.