Konec sage: Walcott podpisal, Adkins odletel

Foto: EPA
Foto: EPA
Pester dan v angleški Premier League - Theo Walcott je z Arsenalom le podpisal novo triinpolletno pogodbo, ki mu bo prinesla 120 tisoč evrov na teden. Southampton se je presenetljivo razšel s trenerjem Nigelom Adkinsom in ga nemudoma zamenjal z nedavno odstavljenim strategom Espanyola Mauriciem Pochettinom. Konec sezone za Sandra.
Oglej si celoten članek

Začnimo na severu Londona, kjer je bo Theo Walcott po podaljšanju pogodbe z Arsenalom ostal še naslednja tri leta in pol. Angleški reprezentant, ki je avgusta zavrnil ponujeno pogodbo topničarjev, je po tednih špekulacij v petek le pristal na pogoje londonskega kluba.

Zaenkrat vodnilnemu strelcu ekipe Arsena Wengerja bi se dosedanja pogodba iztekla ob koncu letošnje sezone, avgusta pa je zavrnil ponujenih 90 tisoč evrov. 23-letnik je sicer večkrat poudaril, da gre pri njegovem zavlačevanju zgolj za željo, da bi igral kot osrednji napadalec, kar mu je Wenger v zadnjih tednih tudi omogočil.

Kljub vsemu se je Arsenalova pogodba z avgustovskih 90 tisoč evrov povišala na kar 120 tisoč, kolikor bo zdaj tedensko prejemal angleški reprezentant in nekdanji član Southamptona. Pri njegovem bivšem klubu so isti dan presenetljivo odpustili trenerja Nigela Adkinsa.

Ferguson: "Ta svet je nor"

Ekipa z južne angleške obale je po težavnem začetku sezone igrala vedno bolje, le dva dni prej pa je pri remiju na Stamford Bridgeu zadržala evropske prvake Chelsea (2:2). Namesto Adkinsa bo "svetnike" vodil Argentinec Mauricio Pochettino, ki je pred kratkim izgubil službo pri Espanyolu.

"Odločitev smo sprejeli z mislijo na dolgoročne ambicije nogometnega kluba Southampton," je v izjavi za javnost sporočil izvršni predsednik kluba Nicola Cortese, medtem ko je odločitev naletela na vsesplošno začudenje tudi pri ostalih klubih. "Ta svet je nor," je dejal trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Adkins, ki se je klubu pridružil leta 2010 in ga iz tretje prvič po letu 2005 popeljal nazaj v prvo ligo, je tako povsem nepričakovano dobil nogo, Pochettino pa bo svojo prvo tekmo vodil že v ponedeljek proti Evertonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.