Konec sanj za zmaje

Foto: Žurnal24
Za Tilio Olimpijo je po porazu v Zagrebu proti Medveščaku sanj o končnici bržkone konec. Acroni Jesenice so na gostovanju pri vodilnem Graz 99ers klonile šele po kazenskih strelih.
Oglej si celoten članek

V 42. kolu lige Ebel sta slovenska predstavnika spet izgubila, Acroni Jesenice v Gradcu šele po kazenskih strelih s 3:4, Tilia Olimpija pa je na ključnem gostovanju v Zagrebu spet izgubila z Medveščakom. Bilo je 3:1 za hrvaške predstavnike.

Zdaj lovijo KAC
Zmaji so v zagrebški Ledeni dvorani že po prvi tretjini zaostajali za dva zadetka, za lepo prednost domačih pa je bil zaslužen predvsem vratar Robert Kristan, ki je zbral devet obramb. V drugi tretjini so zeleno-beli še naprej pritiskali in z zadetkom Boštjana Goličiča prednost znižali. Še preden pa so v zadnji tretjini tekme lahko začeli ofenzivo, jih je s tretjim zadetkom za Medveščak pokopal Brad Smyth z golom po minuti in devetih sekundah. Medvedi so s to zmago na lestvici prehiteli celovški KAC, ki zdaj zaseda osmo mesto, ki kot zadnje vodi v končnico. Ljubljančanom beži za sedem točk.

Točka železarjev
Jeseničani pa so v Gradcu dodobra namučili vodilno ekipo lige. Domači so potrebovali kazenske strele, da so strli odpor žilavih Gorenjcev. Odločil je zadetek Christopha Haranda, ki je kot edini premagal nasprotnega vratarja. Varovanci Mika Posme so še naprej zanesljivo prikovani na dno.

Foto: Žurnal24

Zimska klasika Beljaku
Na novega leta dan so tekmo pod milim nebom (tako imenovano "zimsko klasiko") lahko spremljali navdušenci lige NHL, v soboto pa so hokejsko predstavo na prostem lahko spremljali tudi navdušenci lige Ebel. V Celovcu sta se na tamkajšnjem nogometnem stadionu pred 30.500 gledalci pomerili domači KAC in njihovi največji konkurenti iz Beljaka. Prvo tovrstno srečanje v Avstriji, ki ga je zaznamovalo tudi sneženje, so s 3:1 dobili gostje. Celotni program se je začel že dve uri pred začetkom srečanja, zaključil pa se je s spektakularnim ognjemetom po koncu tekme.

Liga Ebel, 42. kolo:


Graz 99ers : Acroni Jesenice 4:3 (2:1, 0:1, 1:1)*
Harand (10), Oraze (13), Healey (59); Sabolič (19), Kovačević (29), Golubovski (47)

Medveščak : Tilia Olimpija 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Prpich (14), Heerema (20), Smyth (42); B. Goličič (34)

Sapa Fehervar : Vienna Capitals 6:5 (1:1, 3:1, 1:3; 1:0)*
Red Bull Salzburg : Black Wings Linz 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
KAC Celovec : VSV Beljak 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.