Konec slovenske vaterpolske sramote

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ta teden bo na Malto, kjer bodo potekale kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo v vaterpolu, odpotovala slovenska mladinska reprezentanca. S tem se slovenski vaterpolo vrača na mednarodno prizorišče, ki ga je zapustil novembra 2013, ko je zvezi zmanjkalo sredstev za nastop članske vrste v kvalifikacijah za EP v Angliji.
Oglej si celoten članek

"Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci. Težko pa je napovedati, kakšne so naše možnosti, saj smo bili zdaj kar nekaj časa odsotni iz mednarodnega delovanja. Tudi kakšnih posebnih priprav za ta nastop nismo imeli. Odigrali smo nekaj pripravljalnih tekem v Zagrebu, Kopru in v Kranju. Povem pa lahko le to, da bomo drago prodali svojo kožo. Jedro reprezentance sestavljajo igralci Triglava, saj jih je v reprezentanci kar sedem, po trije pa prihajajo iz Kamnika in Kopra," je pred odhodom povedal trener Aleš Komelj.

"Vemo le to, da druge države veliko več vlagajo v vaterpolo, kot pa se vlaga pri nas. Vemo, da so ostale reprezentance sodelovale na prijateljskih turnirjih, kjer nas pač zaradi znanih težav ni bilo. V petek bomo odigrali dve tekmi, v soboto in nedeljo pa še po eno," je še povedal Komelj.

Znano je, da je slovenski vaterpolo zašel v globoko finančno krizo, novo vodstvo zveze pa je v letu dni stabiliziralo stanje in vaterpolo vrača na mednarodni zemljevid.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.