Konec suspenza! Kontroverzni kolesar bo eden najtežjih Primoževih rivalov

Foto: Epa
Foto: Epa
Če bo Primož Roglič nared za Vuelto, se bo tam moral spopasti tudi s kontroverznim Kolumbijcem, potem ko je ekipa Astane preklicala njegov suspenz.
Oglej si celoten članek

Ekipa Astane Qazaqstan je preklicala suspenz svojega največjega kolesarskega zvezdnika Miguela Angela Lopeza, za katerega se pričakuje, da se bo že ta teden pojavil na startu Vuelte Burgos, preden se bo 19. avgusta lotil velikega cilja letošnje sezone, španske Vuelte.

Lopez je bil sicer suspendiran od 22. julija dalje, ko so ekipo Astane Qazaqstan dosegle govorice, da njihovega kolesarja preiskuje španska policije zaradi povezave z zdravnikom Marcosom Maynarjem Marinom in njegove domnevne vpletenosti v preprodajo drog in zdravil ter pranja denarja.

"Superman" Lopez je sicer preko svojih odvetnikov zanikal kakršnokoli vpletenost, a ga je njegova ekipa vseeno suspendirala, zdaj pa si po številnih nasvetih vendarle premislila. Kazahstanci so se namreč odločili, da dokler raziskava še poteka, Kolumbijca ne suspendirajo, saj bi s tem kršili pogodbo.

"Glede na informacije, ki smo jih Astana Qazaqstan prejeli, nam je bilo svetovano, da dokler španske oblasti ali UCI (Mednarodna kolesarska zveza) ničesar ne odkrijejo, nismo v poziciji, da bi nadaljevali s kolesarjevim suspenzom ter mu s tem onemogočali pravice iz njegove pogodbe. Miguel Angel Lopez je tako začasno ponovno vključen v ekipo Astana Qazaqstan in se bo vrnil k predhodno dogovorjenemu načrtu dirkanja," je ekipa sporočila v ponedeljek. Njegov kolesarski koledar, določen pred suspenzom, zajema nastop na Vuelti Burgos ter Dirki po Španiji.

Astana Qazaqstan je še zatrdila da ne ve ničesar o navedbah spletne strani Ciclo21.com, da je Lopeza na letališču po pristanku v Madridu ustavila in zaslišala španska Centalna operacijska enota (UCO), posebna enota španske policije.

Dr. Marcos Maynar Marino, s katerim se povezujeLopeza, je bil sicer aretiran 11. maja, le en dan po presnetljivem odstopu Lopeza z Gira, ko se je zgovarjal na poškodbo stegna. Njegova ekipa je takrat izrazila začudenje nad Kolumbijčevim odstopom, saj naj ne bi verjela, da gre za resnejšo poškodbo. Lopez je tako stopil s kolesa že sredi 4. etape Gira, pa čeprav je ekipa vse upe polagala ravno nanj.

Foto: Profimedia Miguel Angel Lopez

Lopez nato vse od svojega presenetljivega odstopa dalje ni nastopil, zadnje čase pa naj bi se pripravljal na svoj največji cilj sezone, špansko Vuelto, kjer bo zagotovo veljal za enega glavnih favoritov in bo nedvomno eden najtežjih tekmecev našega Primoža Rogliča, če bo slednji po poškodbah s Toura sposoben nastopiti na španski pentlji.

"Superman", kot Lopez pravi sam sebi, kasneje pa se ga je vzdevek prijel tudi v kolesarski karavani, sicer velja za enega najbolj kontroverznih kolesarjev na svetu. Letos se je po vsega eni sezoni pri Movistarju vrnil k ekipi Astane, potem ko je sredi predzadnje etape lanske Vuelte odstopil zaradi spora z vodstvom ekipe, pa čeprav je v tistem trenutku s tretjim mestom v skupni razvrstitvi držal celo mesto na stopničkah.

Foto: Epa Miguel Angel Lopez

Astana, pri kateri je dosegal svoje največje uspehe, kot so zmage v skupnem seštevku na Dirki po Kataloniji, Dirki po Švici, Dirki po Andaluziji, tri etapne zmage na Vuelti in ena na Touru ter stopničke v skupnem seštevku Toura in Vuelte, je pred sezono Kolumbijca seveda sprejela odprtih rok, a vsaj za zdaj se Lopezova vrnitev ni izšla po računih. Po sicer solidnem tretjem mestu na Dirki po Andaluziji je bil precej nekonkurenčen na dirki Tirreno-Adriatico (21. mesto) ter Dirki po Alpah (27. mesto), preden je neslavno končal Giro sredi 4. etape.

Toda z odličnim nastop na Vuelti, ki mu izmed največjih dirk daleč najbolj ustreza in kjer je v preteklosti že tako blestel, bi se lahko vsaj nekoliko odkupil. Toda pri Astani so Lopeza že opozorili, da bi suspenz lahko obnovili, če bo policijska preiskava odkrila kakšne nove dokaze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.