Konec upanja za Legio

Foto: EPA
Foto: EPA
Tudi Mednarodno športno razsodišče je potrdilo kazen poljski Legii. Maribor se bo v sredo v Ligi prvakov pomeril c Celticom.
Oglej si celoten članek

Upanje poljskega nogometnega kluba Legie iz Varšave, da bi s pritožbami spremenil kazeUefe, je bilo zaman. Tudi športno razsodišče v Lozani (Cas) je zavrnilo pritožbo Poljakov in potrdilo odločitev Uefe, tako da bo v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov nastopal škotski Celtic, njegov tekmec pa je Maribor.

Z današnjo odločitvijo razsodišča iz Lozane se je za varšavske zeleno-bele nesrečno končala zgodba, ki bi imela povsem drugačen razplet, če trener ne bi naredil usodne napake le nekaj minut pred koncem povratne tekme 2. kroga kvalifikacij. Takrat je v igro poslal Bartosza Bereszynskija, ki pa ni imel pravice nastopa. In čeprav je Legia dobila obe tekmi (s 4:1 in 2:0), je drugi dvoboj tekmovalna komisija Uefe zaradi kršenja pravil za zeleno mizo registrirala s 3:0 za Škote. Skupni izid je bil tako 4:4, Celtic pa je napredoval zaradi gola v gosteh.

Legia se z odločitvijo ni sprijaznila, ampak se je pritožila; dvakrat na Uefo, krovna evropska zveza je obe pritožbi zavrnila. Po četrtkovi zavrnitvi pritožbe še na disciplinski komisiji je Legia sklenila poskusiti še z zadnjo možnostjo, ki ji je ostala, in se odločila za Cas.

Razsodišče Cas je sporočilo, da je poljski klub zahteval, da Uefa razveljavi kazen in Legii dovoli nastopanje v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov, pa tudi to, da Uefa razveljavi vse odločitve, povezane z igralcem Bereszynskim. Cas je na svoji spletni strani zdaj pojasnil, da je vpletene strani pozval k posredovanju podatkov, nato pa danes sprejel odločitev, s katero je potrdil ukrepe Uefe in zavrnil pritožbo poljskega kluba.

O Legiini zahtevi za razveljavitev vseh ukrepov proti nogometašu Bereszynskiju in o finančni odškodnini s strani Uefe bo Cas odločal v naslednjih tednih, so še sporočili iz Lozane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.