Konec za Liverpool in Real Madrid

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Real Madrid je obstal v četrtfinalu ligaškega pokala Copa del Rey. Napredovanje si je brez Jana Oblaka priigral Atlético Madrid. Juventus je v četrtfinalu Coppe Italie izločil Milan, Southampton pa je bil v League Cup usoden za Liverpool.
Oglej si celoten članek

Juventus, vodilna ekipa italijanskega prvenstva Serie A, je v četrtinfalu pokala Coppa Italia z 2:1 premagal in izločil AC Milan. Staro damo je v 10. minuti srečanja v vodstvo popeljal Paulo Bruno Dybala, po dobrih 20 minutah igre pa je prednost podvojil Miralem Pjanić. Rossoneri so v 53. minuti znižali z golom Carlosa Artura Bacce, izid pa se do konca tekme ni več spremenil.

V povratni četrtfinalni tekmi angleškega ligaškega pokala Liverpoolu ni uspelo nadoknaditi gola zaostanka s prvega obračuna s Southamptonom. Srečanje na Anfieldu je z zadetkom v 91. minuti odločil Shane Long in svetnike popeljal v finale League Cup.

V Španiji so bile na sporedu povratne četrtfinalne tekme Cope del Rey. Atlético Madrid si je ob odsotnosti Jana Oblaka priigral napredovanje proti Eibarju. Srečanje se končalo z izidom 2:2, Madridčani pa so napredovali po zaslugi zmage na domačem Vicente Calderónu (3:0; skupni izid 5:2).

Real Madrid je po porazu na prvi tekmi proti Celti de Vigo lovil napredovanje in ostal praznih rok. Gostom je do uvrstitve v polfinale pomagal Danilo, ki je tik pred koncem prvega polčasa dosegel avtogol. V 62. minuti je izenačil Cristiano Ronaldo, napredovanje Galicijcev pa je pet minut pred koncem rednega dela potrdil Daniel Wass. V sodnikovem podaljšku je zadel še Lucas Vazquez.

Coppa Italia, četrtfinale:

NAPOLI - Fiorentina 1:0 (0:0)
Callejon 71.

JUVENTUS - AC Milan 2:1 (2:0)
Dybala 10., Pjanić 21.; Bacca 53.


League Cup, polfinale, povratne tekme:

Liverpool - SOUTHAMPTON 0:1 /0:1/
Long 90.


Copa del Rey, četrtfinale, povratne tekme:

CELTA DE VIGO - Real Madrid 2:2 /2:1/
Danilo 44./ag, Wass 85.; Ronaldo 62, Vazquez 90.

Eibar - ATLÉTICO MADRID 2:2 (0:0) /0:3/
Enrich 73., Leon 81.; Gimenez 49., Juanfran 85.

// - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.