Najstrožja kazen za flamske solze in popravni izpit

Foto: Profimedia Lucas Beltrán (levo) po odločilnem zadetku.
Foto: Profimedia Lucas Beltrán (levo) po odločilnem zadetku.
Po tekmi v Belgiji smo dobili prvega finalista letošnje Konferenčne lige.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Fiorentine so prvi finalisti letošnje izvedbe Konferenčne lige. Italijanska ekipa je na povratni polfinalni tekmi v gosteh remizirala (1:1) proti belgijskem moštvu Club Brugge in si s skupnim izidom 4:3 zagotovila nastop v finalu.

Prva tekma med tema tekmecema v Firencah se je končala s tesno zmago italijanske ekipe 3:2. Italijani so tako v Belgijo prišli s prednostjo zadetka. A Belgijci so to prednost hitro izničili. Club Brugge je v vodstvo v 20. minuti popeljal Maxim de Cuyper po podaji Hansa Vanakena 

Fiorentina je bila nevarna, a gola dolgo ni uspela doseči. To se je le spremenilo v 85. minuti, ko je najstrožjo kazen po prekršku nad M’Balo Nzolo v zadetek pretvoril Lucas Beltrán in "violi" zagotovil še drugi zaporedni nastop v finalu tega tekmovanja.

Finale konferenčne lige bo 29. maja v Atenah.

Drugi polfinalni dvoboj bo na vrsti v tradicionalnem četrtkovem terminu, kar se tiče Konferenčne lige. Olympiacos bo v Pireju branil prednost dveh golov, potem ko je v gosteh s 4:2 slavil proti Aston Villi.

Konferenčna liga, polfinale (povratni tekmi):

Club Brugge - FIORENTINA 1:1 (1:0)  /2:3/
De Cuyper 20.; Beltrán 85./11m

ČETRTEK:
Olympiacos Pirej - Aston Villa  /4:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.