Kopačke izdale njegov bodoči klub?

Foto: EPA
Foto: EPA
Švedski reprezentant Zlatan Ibrahimović je poskrbel za nov namig, ki kaže na to, da bo prihodnje leto igral v dresu Manchester Uniteda.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović je po izteku pogodbe s Paris Saint-Germainom postal prost nogometaš in eden najbolj zaželenih napadalcev na svetu.

Švedski reprezentant uživa v medijskem pompu okoli njegove prihodnosti, zato še vedno ne želi razkriti, kje bo nadaljeval svojo kariero. Toda indici, da bo v Manchestru znova združil moči s Joséjem Mourinhom, se iz dneva v dan vrstijo.

Ibrahimović je svoj prestop proglasil za ''bombo letošnjega poletja'', pred začetkom Eura 2016 pa se je na veliko pisalo o tem, ali se bo z novim klubom dogovoril pred ali po začetku prvenstva. Kot se je izkazalo, naj bi podrobnosti z bodočim delodajalcem uredil po koncu prvenstva stare celine.

Kariera švedskega napadalca je bila vse od časa, ko je igral za Ajax, tesno povezana z ameriškim izdelovalcem športne opreme Nike.

Ibrahimović je na tekmah skoraj vedno nosil čevlje Nike Mercurial Vapors, ki jih je nadel tudi za obračun prvega kroga skupinskega dela z izbrano vrsto Irske (slika desno).

Ibrahimovićeva pogodba z ameriškim podjetjem pa se je zdaj, kot kaže, iztekla, saj je švedski napadalec treniral v kopačkah znamke podjetja Adidas. Nemški gigant in Manchester United sta pred dvema letoma sklenila eno najdonosnejših pogodb v športni zgodovini. Desetletni dogovor je vreden vrtoglavih 942 milijonov evrov.

Ibrahimović je bil eden najprepoznavnejših obrazov podetja Nike, zato je malo verjetno, da bi bila menjava obutve naključna. 

Švedski napadalec bi bil velika pridobitev za Joséja Mourinha, ki bo poskušal rdeče vrage vrniti na pota stare slave iz zlatih časov Sira Alexa Fergusona. Angleški velikan je lansko sezono končal na petem mestu ligaške razvrstitve in ostal brez nastopa v Ligi prvakov.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.