Koper "doma" odpravil vrtnice

Foto: Dejan Mijović Pavlin Brulc Karić Luka Koper Prva liga slovenska liga prvenstvo Foto: Žurnal24 Viole navijači navijaci tribuna Maribor bakla bakle Foto: Žurnal24 Nik Omladič je že okusil slast igranja na večnem derbiju. (Foto: Dejan Mijović) Foto: Dejan Mijović Pridigar Ibraimi Olimpija Ljubljana Maribor večni derbi Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi Aleš Majer Ales Foto: Dejan Mijović Salkić Mertelj Tavares Olimpija Ljubljana Maribor večni derbi Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi Armin Ba%C4%8Dinovi%C4%87 Bacinovic Ba%C4%8Dinovi%C4%8D Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi, Bonifacio Leonardo Augusto (na sliki desno) in Milan Purović so mo Foto: Žurnal24 Bonifacio Leonardo Augusto Foto: Dejan Mijović Ibraimi Mertelj Olimpija Ljubljana Maribor večni derbi Foto: Žurnal24 Luka Prašnikar Aleš Majer Prasnikar Ales Foto: Dejan Mijović Pridigar Rujović Andjelković Anđelković Olimpija Ljubljana Maribor večni derbi Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi Aleš Ales Majer Foto: Žurnal24 Green Dragons navijaci tribuna ekstaza Foto: Žurnal24 Simon Sešlar Seslar Sebastjan Cimerotič Cimerotić Cimerotic Foto: Žurnal24 Green Dragons navijaci tribuna Foto: Žurnal24 Green Dragons navijaci tribuna transparenti zastave zastava Foto: Žurnal24 Viole navijači navijaci tribuna Maribor bakla bakle Foto: Žurnal24 Rok Roj Foto: Žurnal24 Green Dragons navijaci tribuna papircki papirčki Foto: Žurnal24 Green Dragons navijaci tribuna
Koper je na "domači" tekmi v Gorici proti siceršnjemu domačinu HiT Gorici slavil po zaslugi nesrečnega avtogola Domna Fratine (3:2). Na petkovem večnem derbiju remi Olimpije in Maribora (1:1).
Oglej si celoten članek

Tudi vodstvo HiT Gorice po vsega treh minutah igre je bilo na koncu premalo, da bi vrtnice "v gosteh" proti Luki Kopru zaustavile marš rumenih proti premiernemu naslovu državnega prvaka. Hitra zadetka Dareta Vršiča in Nebojše Kovačevića v izdihljajih prvega polčasa sta spremenila tok igre, a je v zadnji minuti prvega dela z izjemnim strelom mojstrsko izenačil Goran Galešić. Koprčani so za končno zmago potrebovali nesrečen avtogol Domna Fratine, ki je predložek Mirana Pavlina preusmeril med noge svojemu vratarju Vasji Simčiču za enega bolj komičnih avtogolov letošnje sezone. Kanarčki so na vrhu prvenstvene lestvice zdaj še na plus trinajst in le še čudež jih lahko ustavi na poti k prvenstveni zvezdici.

Minuto molka bi si po zadnjem sodnikovem žvižgu na Ptuju zaslužila tekma med Labodom Dravo in lendavsko Nafto. Nezanimiva tekma brez zadetkov se je končala z delitvijo točk in ohranitvijo trenutnih položajev na lestvici. Naftaši zaenkrat še vedno branijo tretje mesto, medtem ko se zdijo Ptujčani na zadnjem mestu že odpisani. Novo katastrofo je znova doživel Interblock. Tokrat ga je s klasično "petardo" na domači Areni Petrol odpravilo CM Celje (5:1).

Zmaji do prve točke proti vijoličastim
Na večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom sta si ekipi razdelili točke. Tako gostitelji kot tudi gostje so nadaljevali z bledimi predstavami, ki jih v prvenstvu spremljajo v zadnjem času, Mariborčane pa bo zaradi zapravljene enajstmetrovke še nekaj časa bolela glava, saj bi lahko iz Ljubljane danes odnesli polni izkupiček točk.

Foto: Žurnal24 Agim Ibraimi Armin Ba%C4%8Dinovi%C4%87 Bacinovic Ba%C4%8Dinovi%C4%8D

Prvi polčas pred precej večjim številom gledalcev, kot je v Spodnji Šiški običajno, med drugim je v prestolnico pripotovalo tudi okoli 200 viol, je sprva minil v bolj ali manj enakovredni predstavi obeh moštev. Malce podjetneje so srečanje začeli nogometaši Olimpije, ki pa svojih priložnosti v začetnih minutah tekme niso izkoristili. Zato pa se je Mariborčanom že v enajsti minuti odprla edinstvena priložnost za vodstvo, saj je Leonardo Bonifacio v svojem kazenskem prostoru igral z roko, nakar je sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Dragan Jelić, a je vratar Jan Oblak njegov poskus zaustavil. Kljub temu so Mariborčani v 20. minuti le prišli do vodstva, ko je Marcos Tavares na desni strani preigral Bonifacia, podal pred gol, kjer Aleš Mertelj ni umiril žoge za udarec, temveč jo je podal Reneju Miheliču, ki jo je natančno poslal v desni spodnji kot. Vendar veselje Štajercev ni dolgo trajalo. Že tri minute kasneje je Agim Ibraimi po prekršku Armina Bačinovića izvedel prosti strel, v gneči pred golom pa se je najbolje znašel Bonifacio in izid izenačil na 1:1. V nadaljevanju je sledila igra med obema kazenskima prostoroma, toda v 33. minuti bi domači lahko prvič na tekmi povedli, a je žoga po strelu Enesa Rujovića zadela vratnico.

V drugem polčasu je sledila nekoliko slabša igra obeh moštev, nekaj več dela pa je imel glavni sodnik Skomina. Ta je moral najprej v 50. minuti tekmo prekiniti, saj so navijači na igrišče zmetali goreče bakle. V 64. minuti pa je predčasno pot v slačilnico zaradi ugovarjanja videl pomočnik ljubljanskega trenerja Roberta Pevnika Safet Hadžić. V 72. minuti je Tavares lepo podal Draganu Jeliću, ki pa je bil v prepovedanem položaju. V sodnikovem podaljšku je Mertelj nevarno zapretil s kakšnih dvajsetih metrov, a je žoga letela čez gol. To je bil hkrati tudi zadnji resnejši poskus za spremembo končnega izida, ekipi pa sta si točke upravičeno razdelili.

Lestvica:
1. Luka Koper 66
2. Maribor 53
3. Nafta 45
4. CM Celje 45
5. Rudar Velenje 42
6. Olimpija 41
7. HiT Gorica 40
8. Domžale 40
9. Interblock 32
10. Labod Drava 27

Prva liga, 30. kolo:

Olimpija Ljubljana : Maribor 1:1 (1:1)
Bonifacio (24); Mihelič (20)

Luka Koper : HiT Gorica 3:2 (2:2)
Vršič (39), Kovačevič (41), Fratina (57/a.g.); Cvijanović (3), Galešić (45)

Labod Drava : Nafta 0:0

CM Celje : Interblock 5:1 (2:1)
Lovrečič (17, 45/oba 11-m), Štraus (65), Dvorančič (80, 84); Berič (38)

Domžale : Rudar Velenje 1:1 (1:1)
Pekič (36); Kronaveter (18)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.