Koper iz Ljudskega vrta s šestico v mreži

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Uvodno tekmo tretjega kola državnega prvenstva je zanesljivo dobil Maribor, ki je v Ljudskem vrtu visoko ugnal Koper (6:1). Domžale so v šokantni končnici slavile pri Gorici (1:2), Rudar pa je v lokalnem derbiju v gosteh premagal Celje (0:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so si v sredo priborili vsaj še dva nastopa v kvalifikacijah za Ligo prvakov, pred tekmo s tretjeuvrščenim Koprom pa so ostali brez dveh članov prve enajsterice. Dejan Mezga si je poškodoval stegensko mišico in bo odsoten vsaj dva tedna, tudi na obeh tekmah z Apoel Nikozijo, prvenstveno tekmo pa je izpustil tudi branilec Arghus, ki naj bi bil za sredin obračun nared. Na drugi strani so Primorci v štajersko prestolnico pripotovali brez poškodovanega Damirja Hadžića.

Državni prvaki so v tretji minuti prišli do kota, iz katerega je podal Damjan Bohar. Do žoge je na dobrih petih metrih prišel Jean-Philippe Mendy in zatresel mrežo kluba, za katerega je nastopal lansko sezono. Koprčani so do prve priložnosti prišli dve minuti pozneje, a je Mitja Lotrič streljal preveč po sredini, Jasmin Handanović pa je bil dobro postavljen. Po nekaj minutah igre med obema kazenskima prostoroma, so domači do nove priložnosti prišli v 19. minuti. Mendy je podal na desno stran, z roba kazenskega prostora je streljal Bohar, vratar Igor Nenezić pa se je izkazal z obrambo.

V zadnjih desetih minutah so Koprčani iskali izenačenje, najlepšo priložnost je v 39. minuti zapravil Lotrič, protinapad pa so še v isti minuti izkoristili Mariborčani. Bohar je potegnil na koprsko polovico, podal do Alena Ploja, ki je streljal z roba kazenskega prostora, žogo je izbil Matic Reja, a je ta prišla do Boharja, ki priložnosti ni zapravil. V zadnjih sekundah prvega polčasa je streljal še Miroslav Čovilo, a je bila mariborska obramba dobro postavljena.

Ibraimi s klopi zabil dva

Visoko zmago vijoličastih sta v drugem polčasu napovedala zadetka Matica Črnica. Ta je v 47. minuti z leve strani roba kazenskega prostora z natančnim strelom zadel Nenezićev nasprotni kot. Devet minut kasneje je Bohar izpeljal akcijo po desni strani, žogo poslal v sredino, kjer je Črnic neovirano zadel za vodstvo s 4:0.

Na 5:0 je povišal, tokrat rezervist, Agim Ibraimi. Domen Črnigoj je v kazenskem prostoru podrl Aleša Mejača, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je Ibraimi zanesljivo izvedel. Koprčani so častni zadetek dosegli v 76. minuti, ko je Ivica Guberac na levi strani s približno 25 metrov izvajal prosti strel. Žoga je po tleh šla mimo vseh, presenetila mariborskega vratarja in se od leve vratnice odbila v mrežo. V 81. minuti bi Nusmir Fajić lahko povišal prednost, a je njegov strel z leve strani končal mimo leve vratnice. Handanović je v 85. minuti z golove črte pobral žogo pred Čovilom. Visoko zmago je v 87. minuti potrdil Ibraimi.

Foto: Gregor Katič Nejc Vidmar Domžale Šokantna končnica v Gorici

Po dveh zaporednih gostovanjih so se Goričani končno predstavili domačim gledalcem. Trener Luigi Apolloni še vedno ni končal z oblikovanjem ekipe, saj se nadeja novih prihodov iz partnerske Parme.Goričani so odločno začeli tekmo in si v uvodnih minutah priigrali nekaj priložnosti. Zapravila sta jih Gianluca Lapadula in Massimo Coda, dvakrat pa se je izkazal Nejc Vidmar. V prvem delu so si tudi gosti priigrali nekaj priložnosti, a so bili tako kot domačini premalo natančni.

V drugem polčasu so poizkušali v obeh taborih. Prvi pa so zadeli gosti, ko je Igor Banović v 88. minuti po daljši akciji Domžal uspel premagati Alexa Cordaza. Tekmo je bila podaljšana za tri minute, kar so izkoristili Novogoričani, ki so z globinsko podajo na desni strani našli osamljenega Welleja N'diaya, ta pa je s strelom v dolgi kot zadel za 1:1. A veselje ni trajalo dolgo, saj so v zadnji minuti sodnikovega dodatka Domžalčani odločno krenili v  napad. Po podaji z desne strani je bil na drugi vratnici povsem sam Aleks Pihler. S strelom iz voleja je premagal domačega vratarja in odločil tekmo v prid gostov.

Foto: SPS/nkolimpija.si Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Delamea Mlinar Lokalni derbi Velenjčanom

Celjani še naprej ostajajo brez osvojene točke v državnem prvenstvu in na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Po porazu proti Zavrču prejšnji konec tedna so tokrat izgubili še lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, ki ga je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Rudar je prišel do druge letošnje zmage, ob enem porazu je zdaj s šestimi točkami na drugem mestu.

Že v četrti minuti je sodnik Mitja Žganec pokazal na belo točko za prekršek nad gostujočim vezistom Daliborjem Radujkom, žogo pa si je nastavil Eterović, a mu je veselje preprečil Matic Kotnik z lepo obrambo. Celjani so prevzeli pobudo, pretila sta Tadej Žagar Knez in Miha Zajc, a se rezultat ni spremenil. Na drugi strani sta poizkusila Senad Jahić in Ivan Firer, za Celjane je bi v 43. minuti nevaren še Miha Korošec.

Prvih deset minut drugega polčasa je minilo brez priložnosti, že prvo pravo pa so unovčili gosti. Eterović je v 55. minuti izkoristil podajo Elvisa Bratanovića in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Gosti so bili po zadetku še dvakrat nevarni. Firer je do strela prišel v 61. in 64. minuti, obakrat je bil premalo natančen. Prvi celjski strel v drugem delu je sprožil rezervist Alexander Srdić, a je meril previsoko. Domači so skušali priti do izenačenja, a so Velenjčani odbili prav vse napade in poizkuse.

Prva liga TS, 3. kolo:

Maribor : Koper 6:1 (2:0)
Mendy (3), Bohar (40), Črnic (47, 56), Ibraimi (73/11m, 87); Guberac (76)

Gorica : Domžale 1:2 (0:0)
N'diaye (91); Banović (88), Pihler (93)

Celje : Rudar Velenje 0:1 (0:0)
Eterović (55)

Nedelja ob 18.00
Triglav - Zavrč

ob 20.30:
Olimpija - Krka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:23 27. Julij 2013.

    Povejte že Guberacu, da "igra" samo zato, ker oče plačuje še ostale nogometaše, da igrajo z njim, sicer ne bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.