''Koper je preteklost, zanima me Olimpija''

Foto: Nkolimpija/Twitter
Foto: Nkolimpija/Twitter
Izkušeni italijanski strateg Rodolfo Vanoli bo na klopi Olimpije debitiral s tekmo proti svoji nekdanji ekipi.
Oglej si celoten članek

Olimpija ima pred sklepnimi dejanji letošnje sezone Prve Lige TS le točko prednosti pred državnimi prvaki iz Maribora.

Ljubljančane bo na zadnjih petih tekmah vodil nekdanji trener Kopra Rodolfo Vanoli, ki je v prestolnici nasledil Marka Nikolića.

Italijanski strateg je tekmo prejšnjega kroga s Krškim, ki jo je Olimpija izgubila (0:1), spremljal s tribune, v nedeljo pa se bo že na svoji prvi tekmi vrnil na koprsko Bonifiko, kjer je deloval v letih 2012-2014 in 2015.

''Čeprav sem na klopi Kopra užival in osvojil dve lovoriki, je to del moje preteklosti. Zanima me zgolj sedanjost na klopi Olimpije, ki se bori za nekaj velikega, pomembnega. Mnogi me sprašujejo, ali me v nedeljo čaka posebna tekma. Ne, to bo le ena tekma v nizu izjemno pomembnih, ki odloča o naslovu najboljšega moštva v slovenskem državnem prvenstvu. Posebnega pritiska ne čutim, je pa prisotna pozitivna energija in ogromna želja, da se v prestolnico vrnemo s polnim izkupičkom,'' pravi 53-letnik ki ima kar nekaj težav pri sestavi udarne enajsterice.

''Blessing Eleke ne trenira z ekipo, Nika Kapuna muči tetiva, medtem ko je Rok Kronaveter šele včeraj začel trenirati z moštvom po prestani bolezni. Poleg tega pa ne moremo računati tudi na kaznovana Miho Zajca in Hrvoja Čaleta (kartoni). No, ne glede na vse nevšečnosti, ki nas spremljajo v zadnjem času, je naš cilj popolnoma jasen. Želimo zmagati in s tem razveseliti naše zveste navijače, ki nas bodo v Kopru bodrili v velikem številu. Vajen sem dela v zahtevnih razmerah, toda Olimpija razpolaga s kakovostno zasedbo, ki v tem trenutku potrebuje le manjše popravke v igri. Prepričan sem, da bomo na Bonifiki odigrali dobro tekmo.''

Vanoli je pred zadnjimi petimi tekmami optimističen. Prepričan je, da bo celotna podoba moštva na višji ravni kot v preteklih mesecih. ''V Olimpijo sem prišel zmagovati. Kako? Tako, da bomo taktično postavitev moštva in strategijo prilagodili trenutnemu igralskemu kadru, ki poseduje visoko individualno kakovost. Z več gibanja vseh nogometašev v polju bo celotna podoba moštva na precej višji ravni. Glede na to, da v tem trenutku nimamo pravega napadalca, bodo morali tisti, ki bodo zaigrali v Kopru, prevzeti odgovornost na svoja pleča in skušati izničiti izostanek soigralcev. Čaka nas težak boj, vendar verjamemo v svoje zmožnosti in končno zmago,'' je zaključil Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:01 30. April 2016.

    Spelta se oba, od koder sta se prtepla !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.