Koper novo ero začel s porazom proti Zvezdi

Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli Nejc Barič
Košarkarji Kopra Primorske so v 12. krogu lige Aba izgubili proti beograjski Crveni zvezdi z 78:90 (26:20, 39:49, 63:70).
Oglej si celoten članek

Koprski košarkarji, ki jih po odhodu trenerja Jurice Golemca ter zaradi finančnih težav še nekaterih ključnih košarkarjev vodi Andrej Žakelj, so se tri četrtine hrabro borili proti evroligaški zasedbi iz Beograda, na koncu pa so pričakovano pokleknili z 90:78.

Primorska, ki je Beograjčane konec septembra premagala v superpokalu lige Aba, tokrat pa se ji je zoperstavila brez štirih ključnih igralcev - Lancea Harrisa, Marijana Čakaruna, Marka Jagodić-Kuridže in Žana Marka Šiška, je doživela četrti poraz. Crvena zvezda, ki je trojke metala 50-odstotno, pri tem pa prevladovala v skokih (32:18), je vpisala sedmo zmago ter se na točko približala tokratnemu tekmecu.

Koprčani so bili brez prvega organizatorja Šiška, ki je uradno poškodovan, neuradno pa naj bi v prihodnje postal član evroligaša Bayerna iz Münchna. Kljub močno oslabljeni zasedbi je slovenski prvak z obale tri četrtine držal priključek, prišel tudi na zgolj štiri točke zaostanka, v zadnjih desetih minutah pa so bili gosti vendarle premočni. Vseh upov je bilo konec približno pet minut pred koncem, ko je Dejan Davidovac (21 točk, 9 skokov) zadel za tri točke in vodstvo 81:66.

Pri domačih sta bila najboljša Ivan Marinković s 17 točkami ter Nejc Barič s 16 točkami in osmimi podajami.

Primorce v 13. krogu čaka nov težak obračun, in sicer gostovanje v Beogradu pri Partizanu 29. decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.