Koper stoodstoten, Gorica še na ničli

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V primorskem derbiju so nogometaši Kopra v gosteh ugnali Gorico (0:1) in jo pustili brez točk na zadnjem mestu lestvice.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Gorice so še tretjič v letošnji sezoni ostali brez točk. Tokrat so bili v Športnem parku od njih boljši Koprčani, za zmago katerih je bil dovolj zadetek Mitje Lotriča ob koncu prvega dela. Aktualni pokalni prvaki so v letošnji sezoni Prve lige TS izgubili vse dosedanje tekme in tudi že izpadli iz Evropske lige proti norveškemu Moldeju, medtem ko je Luka Koper z drugo zmago na prav toliko tekmah "skočila" na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Primorski derbi je odločil zelo lep zadetek 19-letnega Mitje Lotriča, ki je v 41. minuti žogo s približno 25 metrov neubranljivo poslal v levi zgornji kot. Zanimivo, da je isti igralec odločil tudi zadnji medsebojni obračun v 33. krogu prejšnje sezone.

Dober vtis, a brez točk

Kljub porazu je Gorica pustila dober vtis, saj je igrala hrabro, požrtvovalno in napadalno, a je bila v zaključku akcij premalo zbrana oziroma natančna. V prvem polčasu gledalci niso videli prav veliko priložnosti, razen seveda izjemnega strela Lotriča, ki je Koprčane popeljal v slačilnico z zadetkom prednosti.

Gostje so to prednost v nadaljevanju spretno branili, hkrati pa imeli tudi nekaj priložnosti za povišanje izida. Zlasti v drugi polovici drugega dela, ko je Gorica vse moči usmerila v napad, so imeli Koprčani dovolj prostora za hitre protinapade. Najlepšo priložnost za drugi zadetek je v zadnjih minutah zapravil Matej Palčič.

Prva liga TS, 3. kolo:

Zavrč : Domžale 0:2 (0:1)
Morel 44., Šišić 91.

Celje : Krka 3:0 (2:0)
Verbič 3., Ahmedi 30., Vrhovec 84.

Kalcer Radomlje : Rudar Velenje  1:2 (1:2)
Zavrl 40.; Radujko 11., Firer 44.

Gorica : Luka Koper 0:1 (0:1)
Lotrič 42.

Preloženo:
Olimpija Ljubljana - Maribor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.