Koper v ligi prvakov

Foto: Žurnal24 Veselje navijačev Kopra
Ekipa Kopra je v razburljivi in borbeni tekmi z rezultatom 29:25 ugnala rokometaše Gorenja in si priigrala vstopnico za elitno rokometno Ligo prvakov. Celje slavilo v Ormožu.
Oglej si celoten članek
 

MIK 1. liga, 9. kolo

C. Koper : Gorenje 29:25
J. Ormož : Celje P.L. 20:31
T. Trebnje : Gold Club 30:26

Koprčani so v odločilnem dvoboju za uvrstitev v Ligo prvakov za prihodnjo sezono zanesljivo premagali Velenjčane i n si že zagotovili vsaj drugo mesto v MIK 1. ligi , z zmago v zadnjem krogu v Celju pa si lahko priborijo celo naslov državnih prvakov. Izbranci Matjaža Tominca so od prve minute narekovali ritem igre in povsem onemogočili goste iz Šaleške doline. Koprska začetna obramba 6-0 je delovala naravnost brezhibno, svoje pa je dodal še vratar Enid Tahirovič , ki je dobesedno zaklenil svoja vrata. Že v 5. minuti so si priigrali tri gole prednosti (4:1), v 13. pa je pri zaostanku štirih golov gostujoči trener Ivica Obrvan zahteval minuto odmora. A njegovi nasveti niso pomagali k boljši predstavi, saj so si Koprčani v 21. minuti z odlično in učinkovito igro priigrali devet golov prednosti (16:7). Po Primožu Proštu in Matjažu Skoku je med velenjske vratnice stopil še Danec Larsen Morten Seier , ki je zaustavil nekaj strelov, njegovi soigralci pa so z delnim izidom 3:0 nekoliko znižali visok zaostanek. V končnici prvega dela so si gostitelji znova priigrali devet golov prednosti (21:12).

V zadnji minuti prvega polčasa je Luka Dobelšek storil prekršek nad Vitalijem Titovim , tako da se je malce zaiskrilo, poleg Dobelška pa si je rdeč karton prislužil še Matjaž Brumen . Koprčani so si najvišjo prednost na neenakovrednem dvoboju priigrali v začetku drugega polčasa, ko je Uroš Rapotec povišal na 22:12. Do konca tekme so gosti znižali zaostanek, a domača zmaga v sijajnem vzdušju v nobenem trenutku ni bila ogrožena.

Celje je doseglo novo zmago. © Saša Despot

 
Celje Pivovarna Laško je doseglo novo zmago, tokrat na gostovanju v neugodnem Ormožu. Gostujoči trener Slavko Ivezič je na tekmi v Ormožu spočil Edvarda Kokšarova , Dragana Gajiča in Renata Sulića za odločilno domačo tekmo zadnjega kroga s koprskim Cimosom, na kateri bo bržkone manjkal Aleksandar Stojanović , ki je po trku v 25. minuti z Iztokom Korparjem negibno obležal na igrišču, po 20-minuti prekinitvi pa so ga z rešilnim vozilom odpeljali v bližnjo bolnišnico. Neljubi dogodek je najbolj "vroče" sprejel David Špiler , ki je napadel Korparja, sodniški par Krašna-Vodopivec pa je nato oba poslal predčasno v slačilnico. Gosti so uvodoma zagospodarili na ormoškem parketu in si v 13. minuti priigrali šest golov prednosti (9:3), v končnici prvega polčasa pa so se gostitelji vendarle zbrali in znižali na štiri gole zaostanka (11:15). V drugem polčasu so igralci iz mesta ob Savinji prevzeli vajeti igre v svoje roke in brez večjih težav slavili z devetimi goli prednosti. Jeruzalem se bo v zadnjem krogu v gosteh pomeril z Gold Clubom , Celje Pivovarna Laško pa bo na domačem igrišču gostila koprski Cimos. Obe tekmi bosta v soboto, 17. maja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.