Kopi & Co. že na pol poti

Foto: Reuters Doughty Brown Kopitar Foto: Reuters Anže Kopitar Foto: Reuters Anže Kopitar
Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem so tudi na drugi tekmi prvega kroga končnice lige NHL ugnal Vancouver Canucks (4:2). V zmagah sedaj vodijo z 2:0 in bi serijo lahko zaključili že na naslednjih dveh tekmah v Los Angelesu.
Oglej si celoten članek

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na soboto odigrali štiri dvoboje v končnici prvenstva. Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v gosteh še drugič premagali Vancouver s 4:2 in v končnici povedli z 2:0 v zmagah, od napredovanja v naslednji krog pa jih ločita dve zmagi. Naslednji tekmi bosta v Los Angelesu.

Kralji, osmouvrščeno moštvo v zahodni konferenci ob koncu rednega dela, so tako še drugič ugnali vodilno moštvo Zahoda in dobitnike letošnjega predsedniškega pokala. Vancouver Canucks je v rednem delu sezone zmagal na 51 tekem in imeli med vsemi moštvi največ točk, 111.

Kopitar je bil podajalec pri prvem golu Dustina Browna za vodstvo kraljev z 1:0 v prvi tretjini. Na začetku druge tretjine je izenačil Jannik Hansen, a je že pet minut kasneje Brown zadel za vodstvo Los Angelesa 2:1. V zadnji tretjini sta za kralje zadela še Jarret Stoll in Trevor Lewis. Končni izid 2:4 pa je postavil Samuel Pahlsson. Izkazal se je vratar kraljev Jonathan Quick s 46 obrambami.

Tretja tekma v nizu bo v noči na ponedeljek v dvorani Staples center.

Zmagalo je tudi moštvo Jana Muršaka Detroit Red Wings, ki je v gosteh premagalo Nashville s 3:2 in se poravnalo na 1:1 v zmagah z Nashvillom. Muršak še drugič v končnici ni dobil priložnosti za igro.

Liga NHL:

Liga NHL, konferenčni četrtfinale:

Vzhod:
Florida Panthers : New Jersey Devils 2:3 /0:1/
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 5:8 /0:2/

Zahod:
Nashville Predators : Detroit Red Wings 2:3 /1:1/
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 2:4 /0:2/

//- izid v zmagah, igrajo na štiri zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.