Kopitar asistiral za zmago

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so Los Angeles Kings na domačem ledu premagali Vancouver z 1:0. Edini gol na tekmi je na začetku tretje tretjine po podaji Anžeta Kopitarja dosegel Dustin Brown.
Oglej si celoten članek

Obračun v Staples Centru v Los Angelesu je bil izjemno izenačen in trd, edini gol na tekmi pa je padel v uvodu tretje tretjine, ko so domači hokejisti izpeljali bliskovit nasprotni napad. Po kombinirani akciji je gostujočega vratarja Eddieja Lacka najprej poskušal ukaniti slovenski reprezentant, a je bil neuspešen, odbiti plošček pa je nato za hrbet Skandinavca pospravil Brown. Hrušičan je na ledu preživel 21:24 minute, v domači ekipi pa se je izkazal tudi vratar Jonathan Quick, ki je zbral 28 obramb.

"Lepo je zadeti gol, a še lepše in pomembneje je, da smo zmagali. Tekma je bila zelo pomembna, pomerili smo se z ekipo, ki je bila dve točki za nami, z duševnega vidika je bila to zelo zahtevana preizkušnja," je po dvoboju dejal strelec edinega gola na tekmi v mestu angelov.

V ligi NHL so bile na sporedu še tri tekme. Calgary je v gosteh premagal Carolino z 2:0, za kanadsko ekipo pa sta zadela Mikael Backlund in Sean Monahan. Columbus je na domačem ledu premagal Tampo Bay s 3:2, odločilni gol pa je poltretjo minuto pred koncem izenačenega dvoboja dosegel Mark Letestu. Winnipeg se je na domačem ledu poigral s Phoenixom in visoko zmagal slavil s 5:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.