Kopitar del hokejske zgodovine

Foto: Profimedia anže kopitar
Moštva severnoameriške hokejske lige NHL začenjajo priprave na novo sezono.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so pripravljalno tekmo odigrali na Kitajskem ter v Šanghaju pred 10.088 gledalci s 5:2 premagali Vancouver Canucks. Tanner Pearson je za kralje zadel dvakrat, ekipi pa se bosta vnovič pomerili v soboto v Pekingu.

Več kot 10 tisoč gledalcev je v Šanghaju prisostvovalo zgodovinski prvi NHL tekmi na Kitajskem.

Vodstvo lige NHL želi hokejsko igro promovirati po vsem svetu, tudi zato se je odločilo pripravljalne tekme seliti tudi na Kitajsko. V prvem dvoboju NHL na kitajskih tleh v zgodovini je Los Angeles premagal Vancouver s 5:2.

Že jutri bo na kitajskem še ena tekma med obema ekipa, po dvorani Mercedes-Benz v Šanghaju bo naslednjo tekmo gostila dvorana Wukesong v Pekingu.

Na tokratni tekmi je Pearson zadel dvakrat, ostale gole za LA so prispevali Adrian Kempe, Jeff Carter in Alec Martinez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.