Kopitar do točke ob porazu Kraljev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški hokejski ligi doživeli mrk v gosteh pri neposrednih tekmecih Phoenix Coyotes in izgubili z 2:5. Športnik minulega leta v Sloveniji Anže Kopitar je bil podajalec pri drugem golu branilcev naslova prvakov lige NHL.
Oglej si celoten članek

Kojoti so že v prvih dveh tretjinah pokazali, kdo je gospodar v Arizoni. V prvih 32 minutah igre so si namreč zagotovili visoko vodstvo s 4:0. Vratarja kraljev Jonathana Quicka so za visoko vodstvo ukanili Danec Mikkel Boedker, ki je kar dvakrat zatresel mrežo gostujočega moštva, Shane Doan in Raffi Torres. Nato je sledilo znižanje vodstva domačega moštva, prvi zadetek je za kralje zabil Mike Richards, po podaji Kopitarja je bil na začetku zadnje tretjine uspešen še Dustin Brown za 2:4. Končni izid 5:2 je postavil Rob Klinkhammer.

Los Angeles v pacifiški skupini s 30 točkami (14 zmag, 9 porazov in 2 poraza po podaljšku) zaseda drugo mesto, za vodilnim moštvom skupine Anaheim Ducks pa zaostaja za devet točk. Phoenix in San Jose imata točko oziroma dve točki manj od kraljev, zadnji Dallas pa štiri točke manj od branilcev naslova.

Kralji, ki so izgubili še četrtič v 15 tekmah, se bodo v četrtek merili s San Josejem. "Mislim, da bo za nas izjemno pomembno, da se zavedamo dejstva, da smo prebrodili začetne težave in da igramo vse boljši hokej. A kljub temu te pogled na lestvice lahko užalosti, saj te vsaka tekma, ko ne osvojiš točke, veliko stane in pomeni padec. Tako pač je v zahodni konferenci v tej skrajšani sezoni prvenstva NHL," je pred novimi izzivi dejal Brown.

Buffalo Sabres so s 3:1 porazili New York Rangers, šele kazenski streli pa so odločili tekmo v Ohiu med Columbus Blue Jackets in Vancouver Canucks; zmage z 2:1 so se veselili kanadski hokejisti. Florida Panthers so na domačem ledu doživeli poraz z 2:3 proti Tampa Bay Lightning, medtem ko so St. Louis Blues gladko s 4:2 porazili naslednje tekmece kraljev v prvenstvu, San Jose Sharks.

V Teksasu so domači Dallas Stars sklonjenih glav zapustili led, saj so kar z 0:4 izgubili proti Nashville Predators, enak poraz so pred domačimi navijači doživeli tudi Washington Capitals proti Carolina Hurricanes. Pittsburgh Penguins so bili s 3:2 boljši od Boston Bruins, Winnipeg Jets niso imeli večjih težav s Toronto Maple Leafs in so slavili zanesljivo zmago s 5:2. Zmagali so tudi Anaheim Ducks, ki so na gostovanju pri Minnesota Wild slavili z 2:1, še ena ekipa pa je bila na gostovanju uspešna z izidom 4:0: Edmonton Oilers so na gostovanju v Koloradu s takšnim izidom ugnali domači Colorado Avalanche.

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 3:2
Sutter 2, Kunitz; Chara, Seguin

Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 2:3
Versteeg, Kopecky; Lecavalier, St. Louis, Stamkos

Winnipeg Jets : Toronto Maple Leafs 5:2
Wheeler 2, Antropov, Wellwood, Kane; Kessel 2

Minnesota Wild : Anaheim Ducks 1:2
Setoguchi; Maroon, Sbisa

Dallas Stars : Nashville Predators 0:4
Spalling, Weber

Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 0:4
Horcoff, Gagner, Paajarvi, Nugent-Hopkins

Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 5:2
Boedker 2, Doan, Torres, Klinkhammer; Richards, Brown

Buffalo Sabres : New York Rangers 3:1
Foligno 2, Vanek; Stepan

Washington Capitals : Carolina Hurricanes 0:4
Nach 2, Corvo, Dwyer

Columbus Blue Jackets : Vancouver Canucks 1:2**
Letestu; Garrison

St. Louis Blues : San Jose Sharks 4:2
Stewart 2, Perron, Porter; Burns, Boyle

** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.