Kopitar drugi v zgodovini Kraljev s tem dosežkom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Anže Kopitar je dosegel še eno mejo.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je z Los Angeles Kings tokrat gostoval pri Vegas Golden Knights in slavil nepričakovano zmago s 5:2. Pri kraljih, ki so tekmo začeli kot najslabša ekipa zahodne konference, se je z dvema goloma izkazal Adrian Kempe, drugega je dosegel nekaj sekund pred koncem tekme neposredno po sodniškem metu. Do točke je prišel tudi kapetan Kopitar, ki je v statistiko vpisal podajo.

Z njo je prišel do svoje 600. asistence v ligi NHL. S tem je postal drugi hokejist v zgodovini franšize iz Los Angelesa, ki je svojih prvih 600 podaj zbral v dresu Kraljev. Pred njim je le Dave Taylor, ki je vpisal 638 asistenc. Kopitar, ki je bil sicer pred dnevi izbran za igralca desetletja pri Kings, je v tej sezoni najboljši v svojem moštvu po številu točk, golov in podaj. Na 46 tekmah je zbral 40 točk, 16 golov in 24 asistenc.

S 600 podajami se v tem elementu nahaja na skupno 91. mestu v zgodovini lige, prvi je seveda legendarni Wayne Gretzky, ki je v karieri zbral 1.963 podaj.

V ameriški kockarski Meki je sicer blestel zlasti vratar kraljev Jack Campbell, ki je zbral kar 43 obramb in tako dodal levji delež k zmagi nad vodilno ekipo pacifiške skupine. Zlati vitezi so sicer v zadnjih dveh tretjinah Kralje zasuli s streli, razmerje je bilo kar 35:5, a niso mogli preobrniti zaostanka štirih zadetkov. Po zmagi Kraljev nad Vegasom ter ob porazu Anaheima proti Dallasu (0:3) so hokejisti iz Los Angelesa zdaj splezali z zadnjega mesta na zahodu.

Po enkrat so za goste zadeli še Alec Martinez, Ben Hutton in Tyler Toffoli, za domačo ekipo pa sta bila uspešna Reilly Smith in Max Pacioretty. Kopitar vodi po številu podaj in točkah proti Vegasu, saj je na dosedanjih 12 tekmah proti Zlatim vitezom dosegel osem podaj in skupno dvanajst točk.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, kot bodo gostovali v Raleighu pri Carolina Hurricanes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.