Kopitar: Fantom ne zamerim nič

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kopitar je bil zadovoljen s tremi točkami proti Veliki Britaniji. Danes se bodo risi pomerili z Japonci.
Oglej si celoten članek

"Želja je bila izjemna, breme pa preveliko. In potem je prišlo do razmišljanja, kaj bo, če ne bo. Ko se v možgane naseli takšno negativno razmišljanje, je težko igrati pod pritiskom. To je bilo težko spremeniti, a smo tretjo tretjino odigrali že bolje," je po težko priborjeni zmagi nad Veliko Britanijo (3:2) dejal selektor risov Matjaž Kopitar. Odločilni gol je štiri minute pred zadnjim piskom sirene zabil Tomaž Razingar.

"Pričakoval sem takšno tekmo, nisem si pa je želel. Fantom ne morem nič zameriti. Že v garderobi pred tekmo je bilo opaziti nervozo in to pri igralcih, pri katerih tega nisi navajen. To je po navadi dober znak, saj je želja ogromna, a naložili so si malce preveliko breme. Tekma je bila težka, a z veseljem vzamem te tri točke," je še dejal selektor risov in dodal: "Popravite me, če se motim, a menim, da nam proti Britancem še nikoli ni bilo lahko. Na podlagi tega sem pričakoval takšno tekmo. To smo dobili, zdaj je treba ohladiti glave in se pripraviti na Japonsko. Morali bomo odigrati, če se lahko tako izrazim, bolj po hokejsko. Bolj strateško, z dobro obrambo in bolj izdelanimi napadi."

Prvi mož na klopi slovenske izbrane vrste si je Japonce sicer ogledal na njihovi tekmi z Madžari. Hokejisti iz dežele vzhajajočega sonca so sicer nepričakovano visoko klonili. Bilo je kar 5:1 za Madžare. "Ogledal sem si dve tretjini tega dvoboja. Japonska še zdaleč ni slaba reprezentanca. Iz leta v leto igralci napredujejo, so drsalno izjemno močni. Tudi taktično so precej napredovali in lahko igrajo zelo dobro," je previden Kopitar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.