Kopitar ima novega trenerja

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Petdesetletni Kanadčan John Stevens je nasledil Darryla Sutterja na mestu glavnega trenerja ekipe Los Angeles Kings, kjer je kapetan slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Novico je javnosti sporočil podpredsednik kluba in novi športni direktor ekipe Rob Blake.
Oglej si celoten članek

Nekdanji obrambni igralec John Stevens je v trenerskem štabu Kraljev že sedem sezon, nazadnje v vlogi svetovalca. Trener Philadelphia Flyers je bil med letoma 2006 in 2010, nato je postal pomočnik trenerja pri Kraljih, v sezoni 2011/12, ko je ekipa osvojila naslov, pa je bil štiri tekme začasni trener.

Uprava kluba je 11. aprila sklenila, da dosedanji trener Darryl Sutter in športni direktor Dean Lombardi nista izpolnila ciljev v tej sezoni, ki so jo Kralji končali že po rednem delu. Kralji so v letih 2012 in 2014 osvojili Stanleyjev pokal za zmago v finalu lige NHL, od takrat pa se v zadnjih treh letih kar dvakrat niso uvrstili v končnico.

"Z Johnom sva imela zelo produktiven dialog v zadnjih dnevih glede njegove trenerske filozofije in posebej tega, kako obuditi naše igralce v napadu in obdržati dobro obrambo, po kateri smo znani. Našla sva skupni jezik, kako to narediti," je pojasnil Rob Blake.

Los Angeles Kings bodo svojega novega trenerja, podrobnosti pogodbe danes še niso razkrili, uradno predstavili na novinarski konferenci v ponedeljek v Staples Centru. Stevens je 27. glavni trener v zgodovini hokejskega Los Angelesa.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.