Kopitar in Muršak še naprej brez dovoljenja za OI

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Los Angelesa so v domači dvorani ugnali Columbus z 2:1 in se veselili nove zmage v ligi NHL. Pri drugem golu se je med podajalce vpisal tudi Anže Kopitar. Slabše je šlo Detroitu, ki je doma izgubil proti Anaheimu z 2:5, Jan Muršak pa za Detroit vnovič ni zaigral. Še vedno sicer ni jasno, če bosta oba Slovenca lahko igrala na olimpijskih igrah.
Oglej si celoten članek

Na tekmi v Detroitu je v ekipi Anaheima izstopal Andrew Cogliano, ki je v zadnji tretjini zadel kar dvakrat. V Los Angelesu so branilci naslova Stanleyjevega pokala povedli v drugi tretjini, ko je zadel Kyle Clifford, v 42. minuti pa je za predčasno odločitev in vodstvo z 2:0 po podaji Anžeta Kopitarja poskrbel Mike Richards. Končnica je bila napeta, saj so gostje dve minuti in pol pred koncem z zadetkom Nicka Foligna znižali in želeli izsiliti vsaj podaljšek.

Kralji so znova izjemno odigrali v obrambi, saj so tekmeci na njihova vrata sprožili le 13 strelov. Vse pa bi bilo zaman, če bi tekmeci po zadetku Foligna zadeli. Namesto vratarja Sergeja Bobrovskega (20 obramb) so v igro poslali dodatnega napadalca ter se za celih 90 sekund preselili v obrambno tretjino domačih, katerih obramba pa je ostala trdna, čeprav manjkajo poškodovani Matt Greene, Willie Mitchell in Alec Martinez. Kralji so tudi tokrat kljub dokaj zanesljivemu vodstvu v drugem delu popustili, tudi v obrambi, in ogrozili zmago.

Bernier namesto Quicka ubranil 12 strelov

"Skušamo izboljšati ta del naše igre. To je za nas ključnega pomena," je dejal trener domačih Darryl Sutter. Slednji ima zamenjave svojega glavnega vratarja tako rad, kot preveč kazenskih minut svojih igralcev, vendar se je tokrat odločil drugače. Zato je prvič po več kot dveh letih že drugo tekmo zapored v vratih stal Jonathan Bernier namesto Jonathana Quicka in ubranil 12 strelov.

Domači so na 2:0 povišali v začetku zadnje tretjine, ko so imeli po izključitvah Jareda Bolla in Fedorja Tjutina na ledu dva igralca več. Kopitar je šel po plošček vse do sredine igrišča, nato lepo podal do Richardsa, ki je streljal in zadel v nogo Nikito Nikitina. Plošček je presenetil Bobrovskega in končal v mreži. Richards je dosegel svoj štiristoti gol v NHL.

Udeležba igralcev na OI še vedno vprašljiva

Udeležba hokejistov severnoameriške lige NHL na olimpijskem turnirju v Sočiju 2014 je še vedno vprašljiva. Vodja lige NHL Gary Bettman in predsednik Mednarodne hokejske zveze Rene Fasel na dvodnevnem sestanku nista prišla do dogovora o nastopu zvezdnikov na olimpijskem turnirju. Na pogovorih so sodelovali tudi predstavniki sindikata igralcev.

Bettman je ob tem v petek v New Yorku poudaril, da je moč najti rešitev, ki bo zadovoljila vse vpletene strani. "Vsi si želimo, da bi igralci NHL sodelovali na olimpijskem turnirju," je dejal Bettman, ki ve, da si na domačih igrah posebej močno želijo nastopiti ruski igralci iz lige. Veliko pa bi dogovor pomenil tudi za Slovenijo, ki si je prejšnji teden na turnirju na Danskem zagovorila prvi olimpijski hokejski nastop, saj sta Kopitar in Muršak pomembna člana slovenske izbrane vrste.

Bettman ni sporočil podrobnosti pogovora z vodstvom IIHF. Obe strani se prav tako še nista dogovorili za nov termin nadaljevanja pogajanj. Vsekakor je vprašanje zelo pomembno za obe strani, saj si tudi v ligi NHL prizadevajo, da bi čimprej razrešili to vprašanje in lahko uredili tekmovalni koledar za naslednjo sezono.

Zvezdniki lige NHL so na olimpijskih turnirjih sodelovali redno vse od olimpijskih iger 1998 v Naganu. Enaka je želja za Soči 2014, tako Bettman kot Fasel pa sta poudarila, da bodo potrebni novi dogovori za peto zaporedno udeležbo igralcev lige NHL na olimpijskem turnirju.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 2:1
Kopitar (Kings) ena podaja v 20 minutah.

Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 2:5
Muršak (Red Wings) ni igral.

Vancouver Canucks : Dallas Stars 3:4
Calgary Flames : St. Louis Blous 2:5
Winnipeg Jets : Pittsburgh Penguins 1:3
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 5:3
Buffalo Sabres : Boston Bruins 4:2
Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 4:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.