Kopitar nadaljeval točkovni niz

Foto: Profimedia Anže Kopitar LA Kings
Anže Kopitar je tudi na peti tekmi sezone v svojo statistiko vpisal vsaj eno točko.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL izgubili tretjo tekmo v tej sezoni. Z 2:5 so v domačem Staples Centru klonili proti Vegas Golden Knights. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je prispeval podajo ob drugem golu svoje ekipe za 2:4.

Moštvo iz Las Vegasa je sicer že po sedmih minutah igre vodilo z 2:0. Najprej je v šesti zadel Reilly Smith, minuto in 17 sekund kasneje pa je prednost gostov povišal Max Pacioretty. V prvi tretjini je zaostanek domačih znižal Austin Wagner, blizu izenačenja pa je bil Kopitar, ki je imel ob igralcu več izjemno priložnost, a je slabše zadel plošček, vratar Marc-Andre Fleury pa je z nogo uspel zaustaviti njegov strel. Podobno se je nato pripetilo tudi Jeffu Carterju ob napadu dveh proti enemu.

V drugi tretjini je Paul Stastny nato zadel dvakrat ob igralcu več, Dustin Brown je v peti minuti tretje tretjine ob podaji Kopitarja poskrbel za 2:4, končni izid pa je le 17 sekund kasneje postavil Mark Stone.

Pri zlatih vitezih je izjemni Fleury zbral 36 obramb, njegov kolega na golu kraljev Jonathan Quick pa je ob 36 strelih prejel pet golov. Quick je na treh tekmah ob 92 strelih prejel kar 19 golov.

Kapetan kraljev Kopitar je v tej sezoni na petih tekmah zbral šest podaj in dva gola.

"Dali so nam tri gole ob power-playu, to je velika stvar. V prvi tretjini smo se ob igralcu manj dobro gibali. Imel sem priložnost zadeti za 2:2, verjetno bi se tekma drugače odvila, če bi. Dobro smo si podajali plošček, bili smo agresivni. Ko se ponudi priložnost, jo moramo izkoristiti," je menil Kopitar.

Tako Kopitar kot njegov trener Todd McLellan sta bila po tekmi mnenja, da mora ekipa vztrajati, predvsem pa izboljšati power play.
"Pred nami je še delo. Za nami je grozen večer. Moramo vztrajati. Posamezniki morajo garati, prav tako celotna ekipa," je povedal McLellan, Kopitar ga je dopolnil: "Pri igri z igralcem manj moramo biti bolj kompaktni. Temu se moramo posvetiti. Ne smemo obupati. Popraviti moramo stvari in od tam nadaljevati."

V noči na ponedeljek sta bili v ligi NHL še dve tekmi. San Jose je s 3:1 premagal Calgary, Pittsburgh pa je s 7:2 nadigral Winnipeg. Sam Lafferty se je izkazal z dvema goloma, Sidney Crosby z dvema podajama, Zach Aston-Reese pa z golom in podajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.