Kopitar najzaslužnejši za zmago

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Za Anžetom Kopitarjem je odličen večer v ligi NHL.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je bil podajalec pri obeh zadetkih Los Angeles Kings, ki so slavili zmago v gosteh pri Vancouver Canucks po podaljšku z 2:1. Gre za drugo zaporedno zmago kraljev, ki ostajajo na zadnjem mestu konferenčne lestvice.

Kralji so prvi prišli do vodstva, ko je v 31. minuti v polno, po Kopitarjevi asistenci, zadel Alex Iafallo. Domači so izenačili v 57. minuti z zadetkom Markusa Granlunda ter izsilili podaljšek, v katerem pa so bili podjetnejši gostje iz Kalifornije. Odločilni gol je po pičlih 53 sekundah podaljška zadel Dustin Brown, ob podajii kapetana Kopitarja. V vratih se je izkazal Cal Petersen, ki je zbral 32 obramb, pri domačih je Jacob Markstrom imel na svojem seznamu 23 obramb.

Hrušičan je v zadnjih šestih tekmah zbral devet točk, tri zadetke in šest asistenc. V tej sezoni je skupno zaigral na 23 tekmah, eno je izpustil, za seštevek 15 točk, dal je sedem golov in osem podaj. Kopitar je v elitnem hokejskem prvenstvu onstran Atlantika odigral svojo 945. tekmo, na katerih je zabil 297 golov ter dal 546 asistenc za skupni izkupiček 843 točk. Trenutno je 135. strelec v zgodovini lige, med aktivnimi igralci je na 12. mestu.

Po koncu tekme je trener kraljev Willie Desjardins, ki še vedno le začasno opravlja to nalogo, pohvalil nosilce igre: "Seveda, vsi so igrali zelo dobro. Kopitar je bil res odličen zadnji dve tekmi, tudi 'Brownie' je zadeval, kar je lepo videti. Vsi fantje so igrali čvrsto, tudi mlajši člani našega kolektiva, ki še delajo napake, takšne, iz katerih se lahko veliko naučijo. In prav takšne tekme potrebujejo, da bi bili še boljši."

Enainšestdesetletni kanadski strateg je od 2014 do 2017 opravljal funkcijo trenerja pri Vancouvru, kjer so ga nekateri domači navijači toplo pozdravili z aplavzom, nekateri pa so mu žvižgali. Tudi novinarska vprašanja so se nanašala na njegovo minulo delo, kako se je kot strateg nasprotnikov kraljev lotil Kopitarja in Browna. "Gre za vrhunska igralca. Spomnim se še Jeffa Carterja. Proti njim je težko igrati. Veš, da bo Kopitar ob vsaki menjavi, ko pride na led, šel na polno. On je gonilna sila že vsa ta leta. Sta dobra igralca in vedno veš, kdaj sta na ledu," je začasni trener kraljev polaskal Kopitarju in Brownu.

Los Angeles ostaja v Kanadi. V noči na soboto jih čaka gostovanje pri ekipi Edmonton Oilers, ki je doma premagala Dallas Stars po podaljšku z 0:1. Kralji so na zadnjem mestu zahodne konference z 19 točkami izenačeni s St. Louis Blues.

Zmagovite občutke so našli hokejisti Vegas Golden Knights, ki so prišli do še četrte zaporedne zmage, potem ko so visoko s kar 8:3 premagali Chicago Blackhawks.

Izidi:
Buffalo Sabres - San Jose Sharks           3:2* 
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators      3:4
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes   1:2
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks        1:3
Nashville Predators - Colorado Avalanche   2:3
Minnesota Wild - Arizona Coyotes           3:4
Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins        3:4
Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights  3:8
Edmonton Oilers - Dallas Stars             1:0*
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings      1:2* 

* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.