Kopitar: Ogrožena Bratislava?

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL po kazenskih strelih s 3:2 premagali San Jose Sharks. Slovenski igralec Anže Kopitar ni vpisal točke, je pa zgrešil prvi kazenski strel.
Oglej si celoten članek

Kralji so izgubili sedem od prejšnjih 10 domačih tekem, tokrat pa so navijačem le pokazali, da še vedno znajo slaviti tudi v Staples Centru. Junak tekme je bil vratar Jonathan Quick, v rednem delu je zbral 22 obramb, pri izvajanju kazenskih strelov pa ustavil vse štiri poskuse morskih psov. Za kralje je zadel le Jarret Stoll Anže Kopitar je kot prvi izvajalec zgrešil – in tako svoji ekipi priboril tretjo zaporedno zmago ter s tem povečal možnost, da vseeno ujamejo končnico. Poraz je za San Jose pomenil konec niza štirih zmag. V rednem delu sta za domače zadela Ryan Smyth in Aleksej Ponikarovski.

Kljub težavam s poškodbami so rdeča krila dosegla novo zmago. Na dvoboju z vragi iz New Jerseyja so si jo priborili v zadnjih minutah, ko je najprej zadel Valtteri Filppula, dve točki pa je v zadnji minuti potrdil Johan Franzen, kar je bil že njegov 21. gol v sezoni. Gostje so v 57. minuti sicer dosegli gol, ki pa ga je sodnik razveljavil zaradi oviranja domačega vratarja Jimmyja Howarda.

Liga NHL:

Boston Bruins : Florida Panthers 2:1
New York Islanders : Carolina Hurricanes 2:4
Atlanta Thrashers
: Washington Capitals 1:0
Detroit Red Wings
: New Jersey Devils 3:1
Jan Muršak
strel na gol za Detroit
Dallas Stars : Edmonton Oilers 3:1
Colorado Avalanche : Phoenix Coyotes 2:5
Calgary Flames
: St. Louis Blues 4:1
Vancouver Canucks
: Nashville Predators 2:1
Los Angeles Kings
: San Jose Sharks 3:2 (kazenski streli)
Anže Kopitar
je zgrešil kazenski strel za Los Angeles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.