Kopitar podajal, mladi soigralec zadeval

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so proti Arizoni Coyotes prišli do zmage s 3:2 po podaljšku, ter tako vknjižili 19. zmago v sezoni.
Oglej si celoten članek

Junak obračuna je bil Alex Iafallo, ki je dosegel prvi hat-trick v karieri. Ta je goste iz mesta angelov v deveti minuti popeljal v vodstvo s svojim 12. golom v sezoni, najslabše moštvo zahodne konference pa je imelo v drugi tretjini priložnost tudi za vodstvo z 2:0, a je Austin Wagner zgrešil kazenski strel.

Sledila je kazen v podobi dveh hitrih zadetkov Arizone. Za izenačenje je poskrbel Nick Schmaltz, za vodstvo pa Christian Dvorak. V zadnji tretjini je Los Angeles pritisnil in prek drugega zadetka Iafalla in asistenci Kopitarja v 58. minuti izsilil podaljšek. Nato pa je po sijajni podaji Slovenca mimo dveh tekmecev po vsega 24 sekundah dodatnega igralnega časa znova zadel Iafallo za šesto zmago v sezoni po podaljšku.

"Počutim se zelo dobro, to je sijajna zmaga za naše fante," je po obračunu dejal Iafallo. "Ostali smo zbrani v vseh treh tretjinah ledu. Upam, da je kdo pobral zmagoviti plošček za očetov bar," je še v smehu sklenil junak obračuna.

Kljub zmagi Kralji ostajajo na predzadnjem mestu celotne lige s 43 točkami. Za New Jersey Devils zaostajajo eno točko. Slednji na vzhodu zasedajo predzadnje mesto, slabši je le Detroit z vsega 28 točkami.

Devils prav tako odigrali podaljšek proti Nashville Predators in izgubili po kazenskih strelih s 5:6. Moža odločitve sta bila Šved Filip Forsberg in Kanadčan Matt Duchene. Za domače je v prvi seriji zadel Rus Nikita Gusev.

V tretjem obračunu večera je upe na končnico z zmago 3:1 proti Buffalu ohranil Montreal, ki za osmim mestom zaostaja osem točk. Po zadetku Jacka Eichla in vodstvu Buffala sta zadela še v tej sezoni član Kraljev Ilja Kovaljčuk in Brendan Gallagher. Končni izid pa je z golom v prazno mrežo postavil Tomaš Tatar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.