Kopitar podajal za gole, a spet ostal praznih rok

Foto: Profimedia anže kopitar los angeles kings
Hokejsti Los Angeles Kings so v pretekli noči zabeležili četrti zaporedni in skupno deveti poraz sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL.
Oglej si celoten članek

Kralji so s 3:5 na domačem ledu klonili proti Vancouver Canucks, Slovenski hokejist Anže Kopitar je pri tem dvakrat podal za domače moštvo. Za goste je s hattrickom zablestel Brock Boeser.

Dvaintridesetletni slovenski zvezdnik s svojo 901. točko v karieri in 13. v sezoni nadaljuje statistično gledano uspešen začetek sezone zanj. Manj zadovoljen je lahko z izkupičkom njegovega moštva, ki je s štirimi zmagami in devetimi porazi zdaj na dnu lestvice zahodne konference in mu grozi ponovitev lanske neuspešne sezone.

Los Angeles je sicer že v 4. minuti tekme povedel, a nato prejel dva zadetka z igralcem manj v zadnjih treh minutah prve tretjine. V drugi mu je nato uspelo poravnati izid, a je Boeser zadel še drugič na tekmi v 16. minuti druge tretjine, takoj po začetku tretje pa dosegel svoj hattrick za vodstvo dveh zadetkov.

Vancouver je na tekmi dosegel kar štiri zadetke z igralcem več, vključno z obema v zadnji tretjini. Moštvo je zdaj s 17 točkami (8 zmagami, 3 porazi, 1 zmagi po podaljšku) na četrtem mestu Zahoda, kjer pa vodi še eno kanadsko moštvo, Edmonton. Ta je v pretekli noči gladko s 4:1 premagal Columbus Blue Jackets.

Los Angeles bo naslednjo tekmo odigralo v noči na nedeljo, ko se bo na domačem ledu pomeril s Chicago Blackhawks.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 6:7 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 1:4
St. Louis Blues - Minnesota Wild 2:1
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 1:4
Colorado Avalanche - Florida Panthers 3:4 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3:5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.