Kopitar podal, Kralji padli četrtič zapored

Foto: Profimedia Anže Kopitar in Drew Doughty.
Anže Kopitar in Drew Doughty.
V noči na petek so v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigrali 12 tekem.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so davi po slovenskem času v Los Angelesu doživeli že četrti zaporedni poraz. Z 2:1 so Kralje ugnali gostje iz Bostona.

Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, je v strelsko statistiko vpisal novo podajo, saj je do zadetka pomagal Drewu Doughtyju, ki je v srednjem delu izid poravnal na 1:1. Pred tem je goste v vodstvo popeljal Charlie McAvoy, v 54. minuti pa je tekmo odločil Slovak Zdeno Chara.

S porazom Kralji počasi izgubljajo tudi stik z vrhom na zahodu, kjer so zdaj na tretjem mestu in nujno potrebujejo nove točke.

Po prostem dnevu bodo kralji v domači dvorani v noči na nedeljo gostili Florido, ki se je danes na kalifornijski turneji veselila zmage z 2:0 na gostovanju v San Joseju.

Ekspresen preobrat Divjakov

Na sporedu je bilo kar 11 tekem. V vzhodni konferenci je na vrhu Tampa, ki je s 6:1 odpravila Dallas in ima s 15 zmagami dve več od Toronta, ki je z 1:0 ugnal tretjeuvrščeni New Jersey. Na zahodu vodi St. Louis, ki je s 4:1 ugnal Edmonton, pred Winnipegom, ki se je po uspehu nad Philadelphio s 3:2 po številu zmag izenačil z Los Angelesom. Pri St. Louisu je z dvema goloma in podajo izstopal Brayden Schenn.

NHL Chicago šestkrat, Detroit osemkrat v polno

Velja omeniti tudi tekmo med Minnesoto in Nashvillom, kjer so igralci iz Tennesseeja še sedem minut pred koncem vodili s 4:2, Minnesota pa je v zadnjih minutah zadela kar štirikrat. Najbolj razpoložen strelec večera pa je bil Šved Gabriel Landeskog, ki je k zmagi Colorada nad Washingtonom prispeval kar tri gole

NBA, izidi:

Los Angeles Kings - Boston Bruins 1:2
Anže Kopitar je vpisal podajo pri golu Los Angelesa.

San Jose Sharks - Florida Panthers 0:2
Vancouver Canucks - Las Vegas Golden Knights 2:5
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 1:4
Colorado Avalanche - Washington Capitals 6:2
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3:2**
Minnesota Wild - Nashville Predators 6:4
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 6:1
Ottawa Senarors - Pittsburgh Penguins 1:3
Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 4:5
New York Islanders - Carolina Hurricanes 6:4
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 1:0*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.