Kopitar pokopal vodilno ekipo lige

Foto: Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali pet tekem.
Oglej si celoten članek

Moštvo Los Angeles Kings je davi vpisalo pomembno zmago v boju za končnico. Kralji so na domačem ledu dvorane Staples Center po podaljšku premagali vodilno ekipo zahodne konference Vegas Golden Knights s 3:2. Slovenski as Anže Kopitar je zadel 11 sekund pred koncem rednega dela za podaljšek ter vpisal podaji.

Vegas je povedel v peti minuti z zadetkom Erika Haula. Na začetku tretje tretjine je bilo že 2:0 za goste iz Las Vegasa, potem ko je bil uspešen Reilly Smith. A so v napeti končnici Kralji poskrbeli za obrat, tudi po zaslugi slovenskega zvezdnika Kopitarja.

Najprej je ob power playu in Kopitarjevi podaji za 1:2 zadel Jeff Carter, nato pa se je med strelce vpisal še Kopitar, ki je v izdihljajih tekme poskrbel za izenačenje in podaljšek. Odločilni zadetek je ob power playu v četrti minuti podaljška zadel Dustin Brown, Kopitar pa je bil s Tylerjem Toffolijem podajalec pri zadetku za zmago.

Los Angeles je s pomembno zmago proti neposrednim tekmecem skočil na osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki še zagotavlja nastop v končnici. Kralji imajo 73 točk, enako kot Calgary, a dve zmagi (34) več.

Vegas je s porazom izgubil primat v ligi NHL, saj ga je na vrhu ligaške razpredelnice prehitela vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay Lightning, ki je po kazenskih strelih s 4:3 doma premagala Toronto Maple Leafs.

Los Angeles v noči na sredo čaka nov obračun z zlatimi vitezi, ko se bosta ekipi na revanši pomerili v Las Vegasu.

Tragedija Hokejski zvezdnik žaluje za dojenčico

NHL, izidi:

Los Angeles Kings - Vegas Golden Kinghts 3:2*
Anže Kopitar gol in dve podaji za LA Kings.

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 0:1**
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 3:1
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 5:1
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4:3**

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.