Kopitar pred osmo sezono: Da bi igrali do junija

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po prvih tekmah lige NHL slovenski ljubitelji hokeja čakajo na prvi nastop Anžeta Kopitarja, ki bo svojo osmo sezono začel v noči na petek v Minneapolisu.
Oglej si celoten članek

Za prvo slovensko tekmo Anže Kopitar napoveduje težko gostovanje, saj je Minnesota Wild že lani igrala končnico, letos pa je še močnejša.

"Pripeljali so nekaj novih igralcev in računam, da bo to zelo težka tekma. To bo tudi njihova prva tekma doma, vzdušje v dvorani bo zagotovo zelo dobro. Mi bomo poskusili zmagati. Ni skrivnosti, smo dovolj samozavestni, verjamemo v našo ekipo in želimo iztržiti pozitiven rezultat," pravi Hrušičan.

Navijači že nestrpni

Prav poseben bo tudi 7. oktober, ko bodo Los Angeles Kings igrali prvo tekmo doma, v Staples Center pa prihaja moštvo New York Rangers. Kot pravi Kopitar, so najzvestejši navijači že nestrpni in okrog dvorane je že čutiti pravo vzdušje. Slednji od Kopitarja pričakujejo veliko, a visoke cilje ima tudi slovenski reprezentant, ki si je za cilj v sezoni postavil vsaj eno strelsko točko na tekmo.

"Če bo kaj bolje, ne bo nič narobe. Prvi cilj pa je, da ekipa dobro začne sezono in da se bo hokej v Los Angelesu igral tudi konec aprila oziroma vse do junija," meni slovenski reprezentant. Razlogov za optimizem ima Kopitar kar nekaj, saj je dokončno saniral poškodbo kolena in že poletne treninge opravil brez opornice. Kopitar je bil zelo zadovoljen tudi s sklepnimi pripravami.

Nobenih skrivnosti

"To obdobje je bilo zelo produktivno za našo ekipo. Dobili smo nekaj novih igralcev, ki so se zdaj že zelo lepo vključili v ekipo oziroma v našo družbo, tako da ni nobenih skrivnosti več. Glede igre tako ali tako velikih sprememb nismo imeli namena delati. Novi obrazi so se že lepo vklopili v vse skupaj. Zmagali smo tudi na nekaj pripravljalnih tekmah, spet druge smo izgubili. Še je prostor za napredek in da igramo še bolje, vendar bo to prišlo v naslednjih dneh, ko se bo sezona zares začela."

Dobili kanadsko družbo

Tudi on je blestel in zadeval na prijateljskih tekmah, kar je dobra popotnica za prve uradne tekme v novi sezoni, a najboljši slovenski hokejist poudarja, da je hokej izključno kolektivni šport: "Mislim, da smo bili res videti zelo dobro, malo moramo še dodati. Ko se sezona začne, želimo biti v res dobri formi."

Sezona 2013/14 bo nekoliko drugačna od prejšnjih. Nastale so spremembe v posameznih divizijah in pacifiški diviziji, kjer nastopa Los Angeles, so se pridružila kanadska moštva – Edmonton Oilers, Calgary Flames in Vancouver Canucks. Kopitar se veseli tudi teh tekem.

"Z vsemi ekipami iz Kanade imamo nekaj zgodovine, predvsem to velja za Vancouver, s katerim smo se že srečali v končnici. Mislim, da bodo to res zanimive tekme, tudi za nas pa bo dobro odigrati nekaj več tekem v Kanadi. Hkrati bo tudi nekaj več potovanj. So plusi in so minusi, mislim pa, da z naše strani ne bi smelo biti večjih težav glede tega."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.