Kopitar prigaral točko v Staples Centru

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Slovenski hokejist je kraljem pomagal izničiti visok zaostanek, zmagovalca pa je odločil podaljšek.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings je davi v severnoameriški hokejski ligi doživel poraz po podaljšku. Derbi pacifiške skupine je dobila ekipa San Jose Sharks s 4:3. Odločilni zadetek je v tretji minuti podaljša zabil Patrick Marleau. Izkazal se je tudi kapetan kraljev Anže Kopitar, ki je zadel zadnji gol v rednem delu za 3:3 v 53. minuti. Pred tem je podal za 2:3.

Kralji so v dvorani Staples Center zaostajali že 0:3. A so se prav po zaslugi slovenskega asa, ki se je izkazal v tretji tretjini, vrnili in iztržili točko.

Kopitar je najprej podal Dustinu Brownu v 49. minuti za 2:3. Štiri minute kasneje pa je zabil za podaljšek. Adrian Kempe je zadel prvi gol na tekmi za kralje ob koncu druge tretjine.

Zasedba iz Los Angelesa z 20 točkami na 24 odigranih tekmah v tej sezoni ostaja povsem na repu razvrstitve zahodne konference v ligi NHL. Na vrhu Zahoda je Edmonton Oilers s 35 točkami.

"Prikazali smo hladno-toplo predstavo. Začetek ni bil slab, bili smo v igri, a obenem nasprotniku predali nekaj ploščkov, ki je tako prišel do prvega zadetka ... V nadaljevanju se je nato zgodilo nekaj, kar me je zmotilo - zdi se mi, da smo padli. Prvič po dolgem času so naša ramena padla," je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan.

Moštvo je po njegovem nato prikazal boljšo predstavo v zadnji tretjini rednega dela. "Nekatere stvari, ki smo jih želeli prikazati, so se pojavile v zadnji tretjini ... Tako smo se vrnili v tekmo, a napaka na koncu nas je stala točke," je še povzel McLellan. Los Angeles bo naslednjič na led stopil v noči na četrtek, ko se bo doma pomeril proti ekipi New York Islanders.

Moštvo iz New Yorka, ki je med boljšimi v ligi v tej sezoni, je na gostovanju v Anaheimu v pretekli noči doživelo poraz s 0:3 in tako prvič po 17 tekmah ostalo brez doseženega gola na tekmi. S 16 zmagami, štirimi porazi in dvema porazoma v podaljšku v tej sezoni ostaja na drugem mestu vzhodne konference.

Sedmo zmago v vrsti so v pretekli noči dosegli Dallas Stars, ki so bili s 4:2 boljši od Las Vegasa. Za ekipo iz Teksasa je dva gola prispeval Aleksander Radulov.

Liga NHL, izidi:

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 5:2
New York Rangers - Minnesota Wild 3:2 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 2:1
Pittsburgh Penguins - Calgary Flames 3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 1:0
Nashville Predators - St. Louis Blues 3:2 (kazenski streli)
Dallas Stars - Vegas Golden Knights 4:2
Anaheim Ducks - New York Islanders 3:0
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3:4 (podaljšek)
(Anže Kopitar: gol in podaja za LA Kings)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.