Kopitar s točko, Ovečkin ujel Yzermana

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Zasedba Kraljev iz Los Angelesa je doživela že 28. poraz v rednem delu lige NHL in je na zadnjem mestu v zahodni konferenci.
Oglej si celoten članek

V noči na četrtek je bila od ekipe Anžeta Kopitarja boljša Tampa Bay Lightning, ki je v Staples Centru slavila zmago s 4:2. Kralji so sicer sijajno odprli tekmo in povedli z 2:0. Prvi gol je po podaji Kopitarja dosegel Tyler Toffoli, drugega pa Alex Iafallo.

Nato se je hokejistom iz Kalifornije povsem zaustavilo, sredi druge tretjine so jih gosti s Floride ujeli in izenačili po golih Tylerja Johnsona in Stevena Stamkosa, v zadnji tretjini pa sta zadnji žebelj v krsto kraljev zabila Erik Černak in Stamkos.

Los Angeles bo že v noči na petek po srednjeevropskem času gostoval pri ekipi Arizona Coyotes.

V noči na četrtek je bilo na sporedu še pet tekem, kar na štirih pa so slavile gostujoče zasedbe. Nashville je resda zmagal v Washingtonu s 5:4, a tekmo je zaznamoval domači zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je v prvi tretjini dosegel svoj 693. gol v ligi NHL in na večni lestvici strelcev prehitel Steva Yzermana. Rus, ki je trenutno na devetem mestu v tej statistični prvini, le za gol zaostaja za osmouvrščenim Markom Messierjem (694 golov), prvi na lestvici je seveda legendarni Kanadčan Wayne Gretzky (894 golov).

Toronto je slavil v Dallasu s 5:3. V American Airlines Centru so gosti s kolektivno predstavo ukanili tekmece iz Teksasa, Auston Matthews, Tyson Barrie in Andreas Johnsson pa so za zmago prispevali po dve točki.

Vancouver se iz San Joseja vrača s polnim izkupičkom, za zmago s 5:2 pa imajo največ zaslug Quinn Hughes in Tanner Pearson, ki sta dosegla po gol in podajo, ter vratar Jacob Markstrom, ki je zbral 38 obramb.

V kanadskem obračunu je Calgary šele po izvajanju kazenskih strelov strl odpor Edmontona in slavil s 4:3. V loteriji je zmagoviti gol dosegel Sean Monahan, v rednem delu pa se je izkazal dvakratni strelec Andrew Mangiapane.

Edino domačo zmago je dosegel Anaheim, ki je bil boljši od Arizone s 4:2. Najbolj zaslužna moža za zmago sta bila dvakratni strelec Adam Henrique in vratar John Gibson s 25 obrambami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.