Kopitar se je poslovil sklonjene glave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V hokejski ligi NHL se je končal redni del.
Oglej si celoten članek

Prvaki iz 2012 in 2014 s kapetanom Anžetom Kopitarjem so zadnji večer po podaljšku izgubili na gostovanju v Anaheimu s 3:4 in sezono sklenili na desetem mestu na zahodu oziroma skupno 22. med tridesetimi ekipami.

Na tekmi so hokejisti z Los Angelesa dvakrat lovili zaostanek, Dustin Brown pa jim je v začetku zadnje tretjine zagotovil minimalno vodstvo, a je Nate Thompson v 52. minuti izenačil in Anaheimu priigral podaljšek. Gol za zmago in prvo mesto Anaheima v pacifiški skupini je po vsega 53 sekundah dodatnega dela igre dosegel Shea Theodore. Anaheim je naslov v skupini osvojil že petič zaporedoma, kar je doslej uspelo sedmim ekipam v ligi.

Kopitar, ki je z izpadom Los Angeles Kings dobil priložnost, da maja zaigra za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Parizu, je na zadnji tekmi ostal brez točk. V celi sezoni oziroma na 76 tekmah jih je zbral 52 - 12 zadetkov, 40 podaj.

Najboljši ekipi v rednem delu sta bili Washington in branilec naslova Pittsburgh, pari prvega kroga končnice pa so: Montreal Canadiens - New York Rangers, Ottawa Senators - Boston Bruins, Washington Capitals - Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets, Chicago Blackhawks - Nashville Predators, Minnesota Wild - St. Louis Blues, Anaheim Ducks - Calgary Flames in Edmonton Oilers - San Jose Sharks.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 4:3 podaljšek
Anže Kopitar 2 strela v 19:55 za Los Angeles

Detroit Red Wings - New Jersey Devils 4:1
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 4:2
New York Islanders - Ottawa Senators 4:2
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 2:3
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3:2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 3:4 kazenski streli
Washington Capitals - Florida Panthers 0:2
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.