Kopitar se je vrnil v velikem slogu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski hokejist Anže Kopitar se je po poškodbi zmagovito vrnil na ledene ploskve severnoameriške lige NHL.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Kings so v noči na sredo v Staples Centru z 2:1 premagali Calgary Flames, pri tem pa je Anže Kopitar dosegel zmagoviti in odločilni gol za slavje domače ekipe.

Prvi gol za kralje je v 10. minuti druge tretjine prispeval Luke Schenn, Sean Monahan je dve minuti zatem izenačil, Kopitar pa je bil uspešen v 18. minuti drugega dela tekme, saj v zadnji tretjini zadetkov ni bilo več.

Kopitar do 52. točke v sezoni

Kopitar je za 52. točko in 18. gol v sezoni izkoristil lepo podajo pred gol, ko je imela njegova ekipa na ledu igralca več. Branilci Calgaryja so nanj pozabili in slovenskemu napadalcu ni bilo težko zadeti.

Nekoliko skrivnostna poškodba Kopitarja, ki so jo v klubu skopo pojasnili s "poškodbo spodnjega dela telesa", je tako očitno že zaceljena, Kopitar pa je tako svojo odsotnost z ledu na tekmah rednega dela zmanjšal na minimum. Od sezone 2011/12 je zaradi poškodb manjkal le na petih tekmah od 413 svoje ekipe v rednem delu.

Ortio zasenčil Quicka

Domači so bili sicer boljši tudi po razmerju strelov, domači vratar Jonathan Quick je imel 22 obramb, Joni Ortio, ki so ga pri Calgaryju vpoklicali iz nižje lige zaradi težav z vratarji in je za plamene nastopil prvič po lanskem oktobru, pa 35. Zdaj imajo kralji v pacifiški skupini štiri točke prednosti pred prvimi zasledovalci iz Anaheima.

Na tekmi med Nashvillom in Torontom se je izkazal Filip Forsberg s tremi zadetki, s prvim "hat-trickom" v sezoni pa je poskrbel za zmago Nashvilla.

New Jersey Devils so tudi po zaslugi lepega zadetka Sergeja Kalinina premagali mestne tekmece iz New Yorka. Za vodstvo vragov proti rangerjem s 4:2 je poskrbel s hitrim prodorom iz svoje obrambne tretjine in z zadetkom pod prečko.

Detroit je Columbus ugnal po kazenskih strelih, uspešna sta bila Riley Sheahan in Andreas Athanasiou. Rdeča krila so, tudi po zaslugi 28 obramb Petra Mrazka, prekinili niz štirih tekem brez zmage.

New York Islanders pa so s štirimi zadetki, Frans Nielsen je dosegel dva, John Tavares pa je enemu dodal še podajo, premagali Minnesoto, s čimer so končali serijo štirih zmag svojih tekmecev.

xxx


Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Calgary Flames 2:1
Anže Kopitar gol za Los Angeles

New Jersey Devils : New York Rangers 5:2
Toronto Maple Leafs : Nashville Predators 2:3
Tampa Bay Lightning : Arizona Coyotes 2:1
Winnipeg Jets : Dallas Stars 3:5
Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 3:1
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 2:1*
Minnesota Wild : New York Islanders 1:4
Edmonton Oilers : Ottawa Senators 1:4

* - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.