Kopitar še nikoli boljši

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je prikazal svojo najboljšo predstavo v ligi NHL. Pred tem je štiri
Anže Kopitar je proti Atlanti dosegel dva gola in dve podaji, a kaj ko so Kralji doživeli nov poraz. Moštvo iz Los Angelesa je klonilo šele po kazenskih strelih. Dosežek kariere za Hrušičana.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

NY Islanders : Pittsburgh 3:2*
Columbus : Dallas 2:3*
St. Louis : NY Rangers 2:1
Nashville : Ottawa 0:2
Phoenix : Edmonton 1:3
LA Kings : Atlanta 6:7*
* po kazenskih strelih

Anže Kopitar je na svoji letošnji 55. tekmi v ligi NHL odigral najboljšo partijo sezone. Na začetku zadnje tretjine je Atlanta , zadnjeuvrščena ekipa prvenstva, vodila s 6:3 in zdelo se je, da je zmagovalec znan. A nekdo ni mislil tako. Dvajsetletni Hrušičan je v zadnjem delu srečanja najprej znižal na dva gola zaostanka, nato podal Denisu Gauthierju , pet sekund pred koncem rednega dela pa na sijajen način zabil še svoj 18. zadetek v tem prvenstvu in izenačil na 6:6. V podaljšku so premoč imeli Kingsi, odločitev pa je padla po kazenskih strelih. Kopitar je bil uspešen tudi v tem elementu, ko je mojstrsko preigral Johana Hedberga . A žal edini v vrstah varovancev Terryja Murrayja , kar je pomenilo, da je ekipa iz Los Angelesa doživela že tretji domači poraz (6:7). V sredo in četrtek jo čakata gostovanji pri sosedih iz Anaheima in San Joseja.

Ilja Kovalčuk je k zmagi Atlante prispeval dva gola in podajo. © AFP

 
Atlanta, za katero je odločilni zadetek dal Erik Christensen , je po zmagi še vedno edini klub, ki v letošnji sezoni še ni izgubil po kazenskih strelih. "V tem obdobju si vsako moštvo seveda želi osvojiti obe točki, ne le eno. Tokrat smo morda lahko zadovoljni z eno, a to za končni seštevek ni dovolj. Ne sme se zgoditi, da na domačem ledu kljub šestim doseženim golom izgubimo," je bil po tekmi jezen in razočaran Kopitar. Pri gostih, ki so s četrto zaporedno zmago na gostovanjih izenačili rekord kluba, je Vjačeslav Kozlov z novima dvema podajama zbral že 800 točk v ligi NHL, Ilja Kovalčuk pa je prispeval dva zadetka in asistenco. "Vse smo naredili prav. Streljali smo, pritiskali na vrata tekmecev in plošček je šel v gol," je dejal Kovalčuk in dodal: "Po drugi strani pa si ne bi smeli privoščiti, da smo prejeli kar šest golov, tri v zadnjih desetih minutah. To moramo v prihodnje popraviti." Zanimivo, odkar je ta 25-letni ruski hokejist na začetku januarja postal kapetan Atlante, je na 15 tekmah zbral že 13 golov in štiri podaje.

Los Angeles je na zadnjih dveh tekmah, tudi proti Edmontonu (2:3) so Kralji podaljšek izsilili šele v zadnji minuti rednega dela, izgubil po izvajanju kazenskih strelov. S tem se vse bolj odmika tudi končnica. Po 55 tekmah zdaj Kralji za želenim osmim mestom v zahodni konferenci in uvrstitvijo v končnico zaostajajo že za pet točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.