Kopitar si že mane roke

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Slovenski hokejski as se poteguje za dve prestižni nagradi.
Oglej si celoten članek

V igralniški metropoli Las Vegasu bodo v četrtek zgodaj zjutraj razglasili nosilce letošnjih nagrad, ki jih vsako leto po koncu sezone podelijo najboljšim in najzaslužnejšim igralcem v severnoameriški hokejski ligi NHL.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je nominiran v dveh kategorijah za nagrado Frank J. Selke ter nagrado Hart.

Spominski pokal Hart prejme igralec, ki je bil v rednem delu sezone najbolj koristen za svojo ekipo. Prestižno nagrado Hart je od hokejistov ekipe Los Angeles Kings doslej dobil le legendarni Wayne Gretzky za sezono 1988/89.

Kopitar se za spominski pokal Hart, ki ga podeljujejo od leta 1960 v spomin na trenerja Montreal Canadiens Cecila Harta, poteguje skupaj z levim krilom New Jersey Devils Taylorem Hallom in napadalnim centrom Colorado Avalanche Nathanom MacKinnonom.

Hrušičan je redni del sezono končal s skupnim izkupičkom 92 točk. Kopitar je postal prvi igralec kraljev, ki je presegel mejnik 90 točk, odkar je to v sezoni 1993/94 uspelo Waynu Gretzkemu s 130 točkami. V rednem delu sezone je skoraj potrojil število golov in podvojil število točk iz sezone 2016/17, in sicer z 12 golov in 40 podaj na 35 golov in 57 podaj v 82 odigranih tekmah.

S tem je svojo ekipo pripeljal do sedmega nastopa v končnici NHL v zadnjih devetih sezonah, a so nato kralji gladko izpadli že v prvem krogu izločilnih bojev proti kasnejšim finalistom Las Vegasu z 0:4.

Kopitar se poteguje za svojo že četrto posebno nagrado lige potem, ko je za sezono 2015/16 dobil pokal Selke, ki gre napadalcu, ki se je najbolj odlikoval z igro v obrambi, in pokal Lady Byng za najbolj športno igro.

Za pokal Selke sta ob slovenskem asu v igri še napadalec Boston Bruins Patrice Bergeron in Philadelphia Flyers Sean Couturier.

Nagrade NHL bodo slovesno podelili na slovesnosti v hotelu in igralnici Hard Rock.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.