Kopitar prvi asistent lige, že med 100 v zgodovini

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kopitarjevi kralji tokrat izgubili v Minnesoti.
Oglej si celoten članek

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je s svojo ekipo Los Angeles Kings v ligi NHL še drugič v dveh dneh v gosteh pomeril z Minnesoto Wild. Medtem ko so hokejisti iz Kalifornije na prvi tekmi zmagali, so tokrat izgubili s 3:5. Kopitar je zbral dve podaji in jih ima največ v ligi (11), s skupno 12 točkami pa je četrti najuspešnejši po točkah. 

Kings so že pred tekmo zaradi proticovidnih protokolov izgubili napadalca Andreasa Athanasiouja, ki je moral v samoosamitev, v prvem delu igre pa zaradi poškodb nesrečno še branilca Matta Roya in Seana Walkerja.

Tako so že v uvodni tretjini zaostajali za tri zadetke, nato so se v drugi po dveh golih z igralcem več vrnili na zadetek zaostanka - tako pri zadetku Dustina Browna kot Drewa Doughtyja je bil podajalec tudi Kopitar -, a so tik pred koncem drugega dela domači povišali vodstvo na 4:2.

Kopitar se je z novima točkama povzpel že na 98. mesto v zgodovini lige NHL. Zbral je 962 točk (334 golov, 628 podaj) in je od 97. mesta, ki ga zaseda legendarni Maurice Richard, po slednjem se tudi imenuje pokal, ki ga vsako leto dobi najboljši strelec lige, oddaljen štiri točke.

Največ točk v ligi NHL je sicer zbral Wayne Gretzky (2.857), od aktivni igralcev je 14. Joe Thornton.

V zadnji tretjini so hokejisti Minnesote prek Joela Erikssona Eka prednost še povišali, kralji pa so z golom Alexa Iaffala le še omilili poraz (3:5).

Trenr moštva iz Los Angelesa Todd McLellan je po tekmi dejal, da se je bilo težko osredotočiti na igro po dveh poškodbah branilcev. "Ne le ena težka poškodba, ampak kar dve, to je vplivalo na vse fante. Skušali smo se zbuditi in odigrati, kot je treba. Skušali smo zmagati za njiju. Mislim, da smo se res trudili, a čustveno te takšna stvar enostavno preveč prizadene," je za LA Kings Insider dejal McLellan.

Kralji bodo zdaj odpotovali domov v Los Angeles in jih čaka dan premora, preden se bodo začeli pripravljati na dvoboj v domačem Staples Centru z lokalnimi tekmeci Anaheim Ducks.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.