Kopitar učinkovit ob porazu Kraljev

Foto: Profimedia anže kopitar
Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju izgubili pri Vancouver Canucks 2:6. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se je izkazal z golom in podajo.
Oglej si celoten članek

Vancouver je tekmo odprl z dvema goloma Louija Erikssona in enim Thomasa Vaneka, 3:0 je bilo že po 5:49 minute. Po osmih minutah je na 1:3 znižal Alex Iafallo, ko je bil med podajalci tudi Kopitar. Še pred koncem prve tretjine je četrti gol Vancouvra zadel Sven Baertschi.

V drugi tretjini je prvi zadel domačin Brock Boeser, Kopitar je hitro za njim znižal, tudi Boeser pa ni potreboval dolgo, dobri dve minuti kasneje je zadel še drugič za končnih 6:2.

"Druga tretjina je bila naša najboljša v letu 2018. Moramo igrati tako, kot smo v njej," je bil kratek kapetan kraljev Kopitar. Hrušičana in soigralce že danes čaka naslednja tekma, in sicer v gosteh pri Calgaryju.

Vodilna ekipa lige NHL Tampa je do zmage prišla po podaljšku, s 4:3 je ugnala Nashville. Po podaljšku sta se končali še dve tekmi. Philadelphia je s 3:2 premagala Detroit, Winnipeg pa s 5:4 San Jose.

Montreal je prekinil niz desetih zaporednih zmag Colorada, ki je klonil z 2:4. Jonathan Druin je dosegel gol in dve podaji. Buffalo je bil s 5:0 boljši od Edmontona, zvezda tekme je bil Jack Eichel z golom in tremi podajami.

Dallas je visoko s 6:1 premagal Florido, Aleksander Radulov se je izkazal z dvema goloma in podajo. Dvakrat je bil natančen tudi William Karlsson, ki je svoji ekipi iz Las Vegasa pomagal do zmage s 6:3 proti Columbusu. Vegas je sicer prvi zasledovalec Tampe.

Boston se je veselil zmage proti New Jerseyju s 3:2, Pittsburgh s 3:1 proti Carolini, Anaheim pa je porazil New York Rangers s 6:3.

Liga NHL, izidi:

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 6:2
(Anže Kopitar gol in podaja za LA Kings)

Boston Bruins - New Jersey Devils 3:2
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 3:1
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 4:2
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 2:3 (podaljšek)
St. Louis Blues - Ottawa Senators 3:0
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3:4 (podaljšek)
Dallas Stars - Florida Panthers 6:1
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 0:5
Vegas Golden Kinghts - Columbus Blue Jackets 6:3
Anaheim Ducks - New York Rangers 6:3
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 4:5 (podaljšek)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.