Kopitar utišal navijače tri sekunde pred koncem

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je manj kot tri sekunde pred koncem tekme kraljev na gostovanju proti vragom iz New Jerseyja v Newarku potisnil plošček v prazen nasprotnikov gol in potrdil zmago Los Angeles Kings z 2:0 proti starim znancem iz finala severnoameriške hokejske lige NHL v sezoni 2011-2012.
Oglej si celoten članek

Domači so tekmo sicer bolje začeli in pritiskali na gostujočega vratarja Bena Scrivensa vse do 14. minute v zadnji tretjini, ko je Dwight King preusmeril strel Jaka Muzzina in zadel mrežo vratarja domačih Coryja Schneiderja.

Zadnjih nekaj minut so domači poskušali izenačiti in izsiliti podaljšek tudi z zamenjavo vratarja za napadalca, vendar se jim ni izšlo in Anže Kopitar je zadel prazen gol za svoj peti zadetek v letošnji sezoni, v kateri si je nabral še 14 podaj.

Vratarja blestela


Tekma je bila zelo živahna in občasno tudi groba, vse do zadetkov pa sta bila v glavni vlogi oba vratarja. Scrivens, ki nadomešča poškodovanega prvega vratarja kraljev Jonathana Quicka, je do konca tekme ubranil 26 strelov, Schneider pa za domače 19.

"Sicer je bil gol prazen, ampak glede na to, da to ni prav pogosto, sem zadetka zelo vesel. Mogoče smo začeli malce slabše kot včeraj, nato pa smo stopnjevali tempo in v zadnji tretjini smo imeli več priložnosti ter smo uspeli doseči tisti prvi zadetek, pa še drugega na prazen gol. Malo sreče, pa tudi malo formalnosti," je bil zmage in svojega zadetka vesel Kopitar.

Hrušičan je priznal, da je bil začetek tekme slabši, kot v četrtek na gostovanju v Uniondalu proti otočanom, kjer pa so se kralji vseeno najprej zaostajali za dva gola, vendar se na koncu pobrali in zmagali s 3:2. "Mogoče je to tudi zato, ker smo sinoči malce pozno prišli in takoj spet igrali novo tekmo, ampak to ne sme biti izgovor za drugič. Odnesli smo celo kožo, ampak naslednjič je treba bolje začeti," je povedal Kopitar.

Zdaj še v Madison Square Garden

Kopitar je prišel v New Jersey z malce grenkega priokusa, ker so kralji nazadnje v dvorani Prudential center proti vragom izgubili. "Je pa res, da smo nazadnje osvojili Stanleyjev pokal. Tako, da je bilo to danes nekaj posebnega in mogoče tistih prvih nekaj minut, ko smo vstopili v to dvorano, spet podoživiš tiste trenutke oziroma se spominjaš, kako je bilo. Potem pa hitro pride sedanjost in v glavi se je potrebno pripraviti na trenutno tekmo."

Preden se s kralji poslovi iz okolice New Yorka, Kopitarja v nedeljo, po dvobojih z otočani in vragi, čaka še obračun z Rangersi v dvorani Madison Square Garden. "Letos smo že igrali proti njim. Prijateljsko tekmo v Las Vegasu smo zmagali, igrali pa smo tudi eno redno tekmo v Los Angelesu, kjer so nas premagali. Mogoče malce maščevanja ne bi bilo odveč," se je pošalil Kopitar.

Liga NHL, Izidi:
New Jersey Devils : Los Angeles Kings 0:2
(Anže Kopitar: 1 gol v 20:59 minute za LA)

Carolina Hurricanes : Anaheim Ducks 3:2 (kazenski streli)

Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 3:1

Pittsburgh Penguins : Nashville Predators 4:1

Columbus Blue Jackets : Montreal Canadiens 2:3 (kazenski streli)

Ottawa Senators : Boston Bruins 4:2

Detroit Red Wings : Washington Capitals 3:4 (kazenski streli)

Winnipeg Jets : Philadelphia Flyers 3:2 (kazenski streli)

Minnesota Wild : Florida Panthers 3:2

Edmonton Oilers : San Jose Sharks 1:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.