Kopitar v polno ob novi zmagi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so dosegli še četrto zaporedno zmago v ligi NHL. V domači dvorani so v soboto zjutraj po slovenskem času premagali Carolino Hurricanes s 3:0. Med strelce se je vpisal tudi Hrušičan Anže Kopitar, ki je v 49. minuti zadel za 2:0.
Oglej si celoten članek

Že v 12. minuti je Tyler Toffoli, ki je zadel že na četrti tekmi zaporedoma, kralji pa so ob njegovem golu vselej zmagali, izkoristil prednost igralca več na ledu za 1:0. Isti igralec, dosegel je šest od skupno 13 golov svoje ekipe v tej sezoni, je končni izid postavil v 53. minuti. Med ključnimi igralci za zmago je bil tudi domači vratar Jonathan Quick, ki je zbral kar 40 obramb, in 38. v karieri ostal nepremagan na tekmi.

Zelo lep je bil tudi gol Anžeta Kopitarja, ki je izkoristil slabo postavljeno obrambo. Rahlo na levi strani je prejel plošček, ki ga je tja vrnil nasprotni branilec, ga z eno potezo potisnil na prosto desno stran, s tem prelisičil tudi vratarja Cama Warda, nato pa s hrbtno stranjo palice plošček dvignil v mrežo. Visoka zmaga ni povsem pravi odraz dogajanja na ledu. Gostje so s 40:28 dobili razmerje strelov na gol, dobili pa so tudi kar 41. od skupaj 66 bulijev.

Še naprej kraljuje Montreal, ki je v Buffalu slavil s 7:2 in postal prva ekipa v zadnjih 40 letih, ki je sezono začel z osmimi zmagami. Brendan Gallagher in Dale Weise sta zadela po dvakrat.

Washington se je veselil zmage s 7:4 na gostovanju v Edmontonu, kar tri gole pa je dosegel Jevgenij Kuznjecov, ki mu je to uspelo prvič v karieri. Kuznjecov je bil s tem tudi najzaslužnejši za peti zaporedni uspeh igralcev iz prestolnice ZDA.

Boston se je veselil zmage v New Yorku pri Islandersih s 5:3. Tampa je po golu Ondreja Palata po podaljšku slavila v Winnipegu s 4:3. Podaljšek pa so navijači videli tudi v Calgaryju, kjer je Mark Giordano poskrbel za slavje gostitelje s 3:2 nad Detroitom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.