Kopitar v velikih težavah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so tudi na drugi tekmi prvega kroga končnice lige NHL doma izgubili proti San Jose Sharks.
Oglej si celoten članek

Kralji so tokrat klonili z 1:2 in sedaj zaostajajo v zmagah že z 0:2; San Jose za končni uspeh potrebuje le še dve zmagi, naslednji dve tekmi bo odigral pred domačimi gledalci. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v 22 minutah in pol sprožil dva strela proti golu San Joseja.

Junak obračuna postaja Joe Pavelski, ki je na dveh tekmah dosegel že tri gole, tokrat je v 4. minuti zadel za 1:0. Predvsem v prvem delu je bil San Jose boljša ekipa in višje vodstvo je preprečil le vratar Kraljev Jonathan Quick.

Logan Couture pa je izkoristil podajo Pavelskija in vodstvo morskih psov v 29. minuti povišal na 2:0. Vnovič se je potrdilo, da so hokejisti San Joseja zelo učinkoviti v power playu, v rednem delu so bili tretja najboljša ekipa, saj so za drugi gol potrebovali vsega 30 sekund številčne premoči.

Nato je Vincent Lecavalier ob igralcu več na ledu znižal na 1:2 in pet minut pred koncem prvakom vrnil upanje, a se izid tudi zaradi razpoloženega vratarja Martina Jonesa, ki je zbral 26 obramb, ni več spremenil. Naslednja tekma bo v noči na torek v San Joseju. Kralji bodo močnejši za Slovaka Mariana Gaborika, ki se je vrnil po poškodbi kolena 12. februarja, tokrat je bil na ledu dobrih 14 minut.

V zahodni konferenci so do vodstva z 2:0 v zmagah prišli tudi Dallas Stars, ki so doma z 2:1 ugnali Minnesoto Wild. Antoine Roussel v 24. in Jamie Benn (51.) sta Teksačanom zagotovila vodstvo z 2:0, znižal je Marco Scandella (53.).

Na Vzhodu je najboljša ekipa rednega dela Washington Capitals, ki velja za enega od favoritov letošnjega prvenstva, s 4:1 ugnala Philadelphia Flyers in pred odhodom na gostovanji v zmagah prav tako povedla z 2:0. John Carlson (15.), Jason Chimera (23.), Aleksander Ovečkin (38.) in Nicklas Backström (58.) so zadeli za Washington, Jakub Voraček je v 40. minuti znižal za Philadelphio na 1:3.

New York Rangers so po porazu na prvi tekmi z 2:5 tokrat s 4:2 na gostovanju ugnali Pittsburgh Penguins, izid v zmagah izenačili na 1:1 in imajo zdaj priložnost za zmago na dveh domačih tekmah. Tekmo so sicer bolje začeli gostitelji, ki jih je Phil Kessel v 24. minuti popeljal v vodstvo, Keith Yandle (33.), Derick Brassard le 14 sekund kasneje in Mats Zuccarello (37.) pa so v kratkem času poskrbeli za preobrat. Ko je Chris Kreider (41.) povišal na 4:1 je bila tekma praktično odločena, Kessel pa je z drugim golom le še omilil poraz.


Izidi, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Washington Capitals : Philadelphia Flyers 4:1
(Washington vodi z 2:0 v zmagah)

Pittsburgh Penguins : New York Rangers 2:4
(izid v zmagah izenačen na 1:1)

Zahod:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 1:2
(San Jose Sharks vodi z 2:0 v zmagah)

Dallas Stars : Minnesota Wild 2:1
(Dallas vodi z 2:0 v zmagah)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.