Kopitar začel preobrat: Kings izenačili serijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Los Angeles Kings so na četrti tekmi prvega kroga končnice lige NHL proti St. Louis Blues zaostajali z že 0:2, v zadnji tretjini pa je Anžetu Kopitarju le uspelo zabiti svoj prvi gol po koncu rednega dela tekmovanja in začel je preobrat za zmago (4:3). Kingsom je na domačem ledu izid v seriji tako uspelo poravnati na 2:2.
Oglej si celoten članek


Branilci Stanleyjevega pokala, moštvo Los Angeles Kings slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, so v končnici severnoameriške hokejske lige NHL na domačem ledu dosegli še drugo zmago ter se s tekmeci iz St. Louisa izenačili na 2:2 v zmagah. Kralji so Blues odpravili s 4:3, med strelce se je prvič v letošnji končnici vpisal tudi slovenski as.

Kopitar je zadel v 48. minuti tekme za izenačenje na 3:3, za končno veselje navijačev pa je poskrbel Justin Williams 76 sekund pozneje za deveto zaporedno domačo zmago. Kralji so na domačem ledu nepremagani že vse od 23. marca.

Gostujoče moštvo si je že po petih minutah vodstva zagotovilo prednost z 2:0, vendar pa so domači z goloma Jeffa Carterja in Dustina Pennerja poskrbeli za izenačenje. T. J. Oshie je v drugi tretjini ukanil vratarja kraljev Jonathana Quicka za tretji gol gostov, a so se Kralji vrnili in si, na krilih Kopitarja in Williamsa, priborili pomembno zmago v boju za nov naslov.

Kopitar: "Zmožni premagati še tako velike ovire"

Peta tekma prvega kroga končnice bo v sredo v St. Louisu, šesta, ki bo že lahko ponudila odgovor o možnem potniku v naslednji krog, pa bo v petek v hramu ekipe iz mesta angelov, v Staples Centru.

"Nepopustljivost našega moštva je presenetljiva. Ko se vedno znova in znova vračamo nazaj, je nekaj neverjetnega. Vrnili smo se tako po začetnem zaostanku dveh golov kot v tretji tretjini po vodstvu gostujočega moštva s 3:2. To dokazuje, da smo zmožni premagati še tako velike ovire," je bil navdušen Kopitar, ki je bil znova v strelski statistiki s prvim golom po 25. marcu. S tem je prekinil strelski post, ki se je vlekel zadnjih 19 tekem.

Boston je zelo prepričljivo v gosteh premagal Toronto ter v 1. krogu končnice povedel z 2:1 v zmagah. Moštvo New York Rangers je ugnalo Washington Capitals s 4:3 ter prav tako povedlo z 2:1 v zmagah.

Rangers so dobili prvo domačo tekmo in prepolovili zaostanek proti Washingtonu (2:1). Tehtnico v prid "modrosrajčnikov" je dobrih šest minut pred koncem prevesil Derek Stepan z zadetkom za končnih 4:3. Detroit Red Wings pa je bil po podaljšku na domačem ledu boljši od Anaheim Ducks s 3:2 in se v zmagah poravnal z Rački na 2:2.

Naslednjo sezono tudi na prostem

Kopitarjevi ekipi se 25. januarja prihodnje leto obeta prav posebna tekma, saj bo bližnjesosedski derbi z moštvom Anaheima odigrala na bejzbolskem stadionu Los Angeles DodgersKralji bodo odigrali prvo hokejsko tekmo na prostem po 23 letih, ko so se leta 1991 z New York Rangers pomerili na parkirišču hotela in kazinoja Caesars Palace v Las Vegasu. Derbi bo prva hokejska tekma na prostem v sicer zelo topli Južni Kaliforniji.

Ne bo pa šlo za edino hokejsko tekmo na prostem v prihodnji sezoni. Ekipa Detroit Red Wings bo zimsko klasiko na novega leta dan odigrala s Torontom na stadionu Michigan v Detroitu, hokejisti Chicago Blackhawks pa se bodo 1. marca na prostem merili z ekipo Pittsburgh Penguins na stadionu Soldier Field, sicer hramu ekipe ameriškega nogometa Chicago Bears.

Liga NHL, končnica, 1. krog, rezultati:

Vzhod

Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 2:5 (0:1, 1:3, 1:1) /1:2/
Gardiner (34), Kessel (41); McQuaid (14), Peverley (26), Horton (35), Paille (37), Krejči (59)

New York Rangers : Washington Capitals 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) /1:2/
Boyle (13), (Brassard 22), Asham (43), Stepan (54); Bäckström (5), Green (38), Beagle (48)

Zahod

Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 3:2* (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) /2:2/
Smith (21), Dacjuk (34), Brunner (76); Beleskey (6), Steckel (31)

Los Angeles Kings : St. Louis Blues 4:3 (2:2, 0:1, 2:0) /2:2/
Carter (10), Penner (15), Kopitar (48), Williams (49); Backes (2), Oshie (5), (26)

* po podaljšku
/X:Y/ – v poševnicah je izid  v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.